Romániában egy 200 ezres nagyváros mellett csapódott be egy orosz drón

2023. december 14. 14:46

Erre reagálva az Egyesült Államok és Németország is újabb harci repülőgépeket küldött a térségbe a román légtérvédelem megerősítése érdekében.

2023. december 14. 14:46
STOLTENBERG, Jens; IOHANNIS, Klaus

Ismét lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai csütörtökre virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román határ közelében lévő ukrán célpontok ellen, a helyszínre küldött felderítők pedig egy irányíthatatlanná vált drón becsapódása nyomán keletkezett másfél méter mély krátert találtak egy lakatlan térségben – közölte csütörtökön a román védelmi minisztérium (MAPN).

A román légtér ellenőrzése érdekében a térségbe küldték a román légierő F-16-os és a német légierő – a Fekete-tenger partvidékén található Kogalniceanu légi támaszponton állomásozó – Eurofighter harci gépeit, a katasztrófavédelem pedig 22:45-kor a telefonokra küldött RO-Alert üzenettel figyelmeztette az ukrán határral szomszédos Tulcea és Galac megye lakosságát a becsapódások veszélyére. A riasztást éjjel 2 órakor vonták vissza.

A térséget csütörtök reggel átfésülő katonák a Tulcea megyei Grindutól négy kilométernyire, egy lakatlan térségben találták meg a drónbecsapódás nyomán keletkezett krátert.

A román védelmi minisztérium elítéli az ukrajnai dunai kikötőkben civil célpontok ellen intézett indokolatlan, a nemzetközi jogot sértő orosz légitámadást – szögezte le a MAPN közleménye, hozzátéve, hogy a román hadsereg folytatja a veszélyeztetett térség légi és szárazföldi ellenőrzését, és azonnal tájékoztatja szövetségeseit minden észlelt incidensről.

Szeptember elején az ukrán gabonaexportban jelentős szerepet játszó folyami kikötők ellen intézett orosz támadások során több – vélhetően az ukrán légelhárítás által lelőtt – drón roncsai csapódtak be a NATO-tag Románia területén. Ezt követően az Egyesült Államok és Németország is újabb harci repülőgépeket küldött a térségbe a román légtérvédelem megerősítése érdekében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. december 22. 18:46
A puccosseggű gyilkos brancsot is már orosznak nézitek? Tudjuk! Akkor volt az orosz, amikor piros hó esett. Hazug disznó banda. Kellett egy ürügy, hogy minél több "demokrata" gyilkos Romániába menjen!
Kormánypárti2
2023. december 14. 18:39
Oké, de mi van a két lengyel parasztot megölő ukrán rakétával amit orosznak hazudtak. Ez megint az "orosz repülőgépek bombázták Kassát" ?
Hekimeki
2023. december 14. 17:41
Persze - persze 😂😂😂😂😂zselé odabaszatta megint mint a lengyeleknél is csakhát mindenki tudja hogy ez NEM OROSZ HANEM UKI PROPAGANDA❗❗❗❗🤮😂😂😂😂😂
Mandiner444hu
2023. december 14. 17:33
false flag
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!