Eszement kritikát kapott Orbán Viktor egy magyar újságírótól

2023. november 20. 09:47

Miközben Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb helye jelenleg a zsidó vallásúak számára, Bayer Lili a The Guardianban azt állítja, hogy a magyar kormány az antiszemita narratívát népszerűsíti a nemzeti konzultációs plakátokon.

2023. november 20. 09:47
null

„Egy újonnan bejelentett óriásplakát-kampány aggodalmakat kelt azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ismét antiszemita jelzőket használ hazai politikai céljai érdekében" – írja a The Guardianban Bayer Lili, aki szerint erősödik a félelem Magyarországon, hogy a kormány antiszemita narratívát népszerűsít. Az újságíró nem először veszi elő az antiszemitizmus-kártyát.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szilvay Gergely

Mandiner

Idézőjel

A baloldal még mindig nem érti, hogy az antiszemitizmus-kártya többé nem működik a jobboldal ellen. Szilvay Gergely írása.

Csak a tényszerűség kedvéért: a nemzeti konzultáció plakátján Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Alex Soros, Soros György fia, a Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke látható azzal a felirattal, hogy

Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!

Az antiszemitizmussal kapcsolatos kritika azért is meghökkentő, mert a biztonság érdekében az izraeli labdarúgó-válogatott Magyarországon játszhatta Eb-selejtezős mérkőzéseit, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség vezető rabbija pedig azt mondta,

Ezt is ajánljuk a témában

Köves Slomó: Isten áldja a magyar kormányt, hogy 2015-ben úgy döntött, nem tart igényt nagyobb muzulmán közösségre!

A tragikus izraeli állapotokról, a zsidóság helyzetéről Európában, valamint az Egyesült Államok szerepéről is szó esett a Mandiner Reakció legújabb adásában, amelynek vendége Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija volt.

Soros György alapítványai – amelyeket immár főképp Alex Soros vezet – egyébként több millió dollárral támogatják az Izrael elleni erőszakra felhívó szervezeteket.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldala
 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik