Ennyire kínos válaszadást már rég láttak a budapestiek: Karácsony Gergelyéknek köszönhetően ezt is megéltük

2023. október 02. 21:06

Terítéken a Budapest Global Egyesület eddigi „teljesítménye”, majd következett az erre adott elképesztő baloldali válaszadás.

2023. október 02. 21:06
Karácsony Gergely, Kerpel-Fronius Gábor
Nagy Gábor
Nagy Gábor

November tizenhetedikén lesz százötven éve, hogy a Duna bal partján fekvő Pest, valamint a jobb partján elterülő Buda és Óbuda városának egyesítésével létrejött Budapest. Az ünnepi hangulatot sajnos kínos pillanatok is „gazdagítják”, ezek között kiemelkedő annak a napirendi pontnak a tárgyalása, amely múlt héten került a Fővárosi Közgyűlés elé.

A több mint egy éve létrehozott Budapest Global Egyesület helyiséghasználatáról szóló előterjesztésről van szó.

Az egyesület célja, hogy Budapest egy globálisan beágyazott, versenyképes és élhető várossá váljon azáltal, hogy lehetővé teszi a hosszú távú, strukturált együttműködést a fővárosi önkormányzat, helyi vállalatok és tudásközpontok között.

Kapcsolódó cikkek

A napirendi pont tárgyalásakor előbb Wintermantel Zsolt (a kormánypártok budapesti frakcióvezetője) szólalt fel, aki idézte Karácsony Gergely (baloldali főpolgármester) tavalyi beharangozóját:

„Minden intézmény annyira jó, amennyire használjuk. Most létrehozunk egy olyan intézményt, amely lehetővé teszi azt, hogy a Fővárosi Önkormányzat egy olyan gazdasági fejlesztési stratégia mellett köteleződjön el, ami a város nemzetközi versenyképességét erősíti.

Azt gondolom, hogy ebben az intézményben nagyon komoly potenciál van.”

A jobboldali politikus azonnal leszögezte, egyetért Karácsonnyal, csakhogy felmerül, mi történt az elmúlt időszakban?

A Budapest Global Egyesület honlapján az utolsó bejegyzés idén januári, amiben közzéteszik, hogy titkári állásra keresnek munkavállalót – a pozíciót szeptemberre sikerült betölteni –, de mégis „milyen hatalmas eredményeket ért el a Fővárosi Önkormányzat gazdaságfejlesztési stratégiájának keretei között?” – érdeklődött Wintermantel.

A főpolgármester momentumos helyettesének, Kerpel-Fronius Gábornak adta meg a válaszadás lehetőségét. Az okosvárosért és részvételiségért felelős városvezető szó szerint így fogalmazott:

Őőőőőő, egyelőre még ennek a potenciálnak a valóra váltása várat magára.

Ugyanakkor szeptember negyedikén valóban kiválasztottuk azt a vezetőt, aki alkalmas arra, hogy a Budapest Global Egyesület működését megszervezze, és a benne rejlő potenciált valóra váltsa.”

Mire Wintermantel némi iróniával úgy reagált, köszöni a választ, s továbbra is a fontolva haladás taktikájára biztatja a baloldali városvezetést, „amikor ilyen fontos stratégiai kérdésekről van szó”. A Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének ugyanakkor most mégis egy kicsit lassúnak tűnik a tempó, ezért elnézést kért, ám az szerinte is hatalmas városvezetői teljesítmény, hogy

„ezeket a szavakat főpolgármester-helyettes úr röhögés nélkül el tudta mondani”.

Karácsony Gergely ehhez csupán annyit tudott hozzátenni, örül, hogy időnként kapnak dicséretet, mindazonáltal az egyesület új vezetője rendkívül aktív az egyetemi szférában, az alapító cégek pedig továbbra is elkötelezettek a fővárosi projekt támogatásában. „Nagyon helyes, ha az elhúzódó adminisztratív feladatok után a tartalmi ügyekre tudunk koncentrálni” – jegyezte meg a főpolgármester.

Nyitókép: Facebook

Az elképesztő jeleneteket ITT tudják visszatekinteni:

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. október 03. 12:54
"Rodolfo okt. 02. 21:25 Jaj, a Kerpeli Fróniusz!! Az egy nagy észkombájn! Folyamatos folyamatok folyamatában. 😂😂" Most mit izélsz? Ezeknél így szokás, mióta "a kígyók kígyóznak". (© Gurcsótány)
iimre
2023. október 03. 12:47
"Ergit okt. 03. 09:04 Olyan törvényt kell hozni, hogy egész Magyarország szavazza meg, ki legyen Budapest főpolgármestere, na csak a budapestiek" Nem tudtad, hogy Magyarország jogállam? És azt sem, hogy választási törvény a bejelentett lakcímtől teszi függővé az önkormi választáson való részvételt? (https://www.valasztas.hu/kinek-van-valasztojoga-) Ember, hol élsz, az óvodában? :D
Ergit
2023. október 03. 09:04
Olyan törvényt kell hozni, hogy egész Magyarország szavazza meg, ki legyen Budapest főpolgármestere, na csak a budapestiek, hiszen a fővárosnak az is "feladata", hogy emelje az ország hírnevét, nagyságát!!!
baronet
2023. október 03. 08:31
Remélem, jövőre megint Gábor lesz a főpolgi. Őszintén kivánom a kedves budapesti polgároknak. Szopjatok, barmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!