Gyurcsány Ferenc: Dobrev Klára szakértelme vitathatatlan, nyelvtudása drámaian széles

2021. május 17. 19:51

„Én ragasztója vagyok abban az értelemben annak a tábornak” – mondta a gyurcsányozásról a DK elnöke a jobboldalra utalva.

2021. május 17. 19:51
null

Az ATV Egyenes Beszéd vendége volt Gyurcsány Ferenc, aki többek között mai parlamenti felszólalásáról, az ellenzéki előválasztásról, Dobrev Kláráról is beszélt.

„Dobrev Klárának van egyedül államigazgatási tapasztalata, ez vitathatatlan, valamint szakértelme jogászként és közgazdászként is magáért beszél, nagy párttámogatás és erős nemzetközi háló áll mögötte” – mondta a DK elnöke a feleségéről, aki nemrég jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson.

Neki, mint a DK elnökének a jelöltje Dobrev Klára, nem azért, mert Karácsony Gergely képességeit kétségbe vonná, hanem mert szerinte Dobrev a legjobb jelölt – tette hozzá Gyurcsány, aki valószínűleg érezte, hogy

a nyelvtudással odaszúrt Karácsony Gergelynek is,

aki gyakorlatilag több napja állandó magyarázkodásra kényszerül, miután kiderült, hogy nincs államilag elismert nyelvvizsgája semmilyen nyelvből.

Szerinte világos a helyzet: a Fidesz oldalán a „gyurcsányozás” a saját táboruknak szól, nem az ellenzéknek. Ugyanis az ellenzéki szavazók oldalán nincs Gyurcsány-kérdés, hanem Orbán-kérdés van. Azért csinálja ezt a Fidesz,mert a másik oldalon pedig Orbán-kérdés nincs, hanem Gyurcsány van. „Én ragasztója vagyok abban az értelemben annak a tábornak” – mondta saját maga szerepéről a volt miniszterelnök.

„Végtelenül korrekt, bizalmat teremtő tárgyalások vannak a hat párt között. Eljutott odáig az ellenzék, hogy mindaz, amivel bélyegezte őt a Fidesz az lepereg róla” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki az előválasztási várható eredmények kapcsán kijelentette, hogy nem lehet tudni, hogy a résztvevőknek mi lesz a preferenciája. Valaki nyerni fog, de mindegy ki, mert akkora az Orbán-ellenes hangulat, hogy bárki le tudja váltani a miniszterelnök-jelöltek közül – vélte. De

arra a kérdésre, hogy ki tudna a legjobban kormányozni, szerinte Dobrev Klára a válasz.

Gyurcsány szerint a közös miniszterelnök-jelöltnek egyszerre kell kompromisszumkésznek, és nagyon keménynek lennie, és erre Dobrev alkalmas, hiszen érti ezt. Azt is kijelentette, hogy őket a személyükben nem zavarják a másik oldalról érkező támadások.

A DK elnökét az izgatja, hogy egy reménybeli új kormány hogyan tudja majd jól igazgatni az országot, ezért a párton belül egy szakmai csoport dolgozik azon, hogy milyen tanácsokat tudna adni a jövőbeli miniszterelnöknek. Kampány kapcsán Gyurcsány kijelentette, hogy őt nem érdeklik más emberek hálószoba titkai, a korrupciós visszaélések viszont igen, abban kemények lesznek.

Nyitókép: Facebook/screenshot

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. május 18. 21:40
Klárikának max. a segge drámaian széles. :-)))))))))))))))))))
fapipa
2021. május 18. 21:10
"nyelvzseni" Rákosi Matyi volt. Kínaiul is beszélt. Azért röhej ahogy Dobrev Feri szopatja az összefosott ellenzéket.
brekker
2021. május 18. 20:11
A Trabant útvekvése kitűnő és gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre.
Armageddon
2021. május 18. 19:49
Nem lehet, biztos morzsi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!