MSZP: Februárig ne büntessék az autósokat!

2015. január 05. 13:12

Az MSZP hétfőn felszólította a kormányt, hogy január 31-ig se a büntetést, se az azzal járó igazgatási díjat ne vesse ki a fizetőssé vált utakon megyei autópálya-matrica nélkül autózókra.

2015. január 05. 13:12

Az ellenzéki párt követelését Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese fogalmazta meg újságírók előtt, Budapesten. Azt mondta, a kormány korrupciójának áraként tekintenek az elkerülő utak és bevezető szakaszaik fizetőssé tételére. A kabinet alkalmatlanságát pedig az az 1500 forintos igazgatási díj jelzi, amit az autósoknak a kormány hibájából, a díjfizetés előkészítetlensége miatt kell fizetniük – jelentette ki.

Harangozó Tamás hangsúlyozta, továbbra sem értenek egyet az útdíj kiterjesztésével, de szerintük ha azt mégsem törlik el, akkor legalább a büntetéseknek kellene türelmi időt hagyni. A szocialista politikus szerint ez egy egyszerű rendeletmódosítással elérhető lenne. „Tudjuk, hogy a Fidesz akár egy nap alatt módosít bármilyen törvényt” – tette hozzá.

Az MSZP-s képviselő kitért arra is, hogy az útdíj kiterjesztésével szembeni személyes kiállást várnak Hende Csaba honvédelmi minisztertől, aki szerinte vagy valóban tájékozatlan volt az ügyben, vagy „hülyének nézték” a kormányülésen.

Hende Csaba a Vas Népének adott év végi interjújában azt nyilatkozta, információi szerint nincs kormányzati szándék egyetlen vasi útszakasz fizetőssé tételére sem, miután pedig mégis bekerült a fizetős utak közé az M86-os már elkészült szakasza, a lap online kiadásában „rosszul előkészítettnek, diszkriminatívnak és igazságtalannak” nevezte az intézkedést, azonnal jelezve, hogy mindent megtesz annak megváltoztatásáért.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bora
2015. január 05. 15:27
Ez alap kéne, hogy legyen. Nem adottak a feltételek ahhoz, hogy az ember jogkövetően járon el. Szerintem egy rendes bíróságon is elbukna az állam egy olyan perben, ahol a büntetés kifizetése miatt perelne valaki. Ők a hibásak, de sokmillió forintot beszednének azoktól, akik nem hibásak. Tudom, a párt híveinek feladata, hogy ilyenkor is a pártjukat védjék. De amit a kormány most - megint - csinált, az mélyen felháborító, ismét. A minimum az lenne, hogy nem kell bírságot fizetni. Bár ha nincs bírság, nem venne senki matricát. Talán az lenne a legjobb, ha mindenki visszaválthatná a matricáját, és február elsején, vagy ha kell még idő, márciusban újra indulhatna a rendszer - immár átgondoltabban, igazságosabban és zökkenőmentesen.
alex.leopardi
2015. január 05. 14:09
ne is,csak a maszopot
békalepcse
2015. január 05. 13:39
Ami jogos az jogos! Ez olyan kezdeményezés ami mellé oda lehet állni. kapkodva vezették be, tehát a törvénytisztelő polgárnak időt kell adni a cselekvésre.
komondor
2015. január 05. 13:16
Maffiakormányunk van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!