Mesterházy szerint Orbán nem akar IMF-megállapodást

2012. október 09. 14:05

Az MSZP elnöke úgy értelmezi a kormányfő Magyar Állandó Értekezleten elhangzott szavait, hogy nem lesz megállapodás az IMF-fel. Mesterházy Attila szerint Orbán taktikázik, és politikai kérdésként kezel egy gazdasági kérdést.

2012. október 09. 14:05

Mesterházy Attila szerint Orbán Viktornak a Magyar Állandó Értekezleten elmondott szavai azt jelzik, hogy a miniszterelnök nem akar IMF-megállapodást. Az MSZP elnöke sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: igaz az állítás, meg lehet oldani a gazdaság finanszírozását, de számításaik szerint két és félszer olyan drágán, amit a magyar adófizető állampolgárok fognak megfizetni. „Nagyon sok pénzt veszítenek az adófizetők azért, mert a miniszterelnök ragaszkodik a mániájához, ahhoz, hogy mindenkivel szabadságharcban van” – fogalmazott az ellenzéki pártvezető. 

Hozzátette: az gondolják, hogy az IMF-segítség Magyarország számára azért volna előnyös, mert olcsóbban lehetne finanszírozni a magyar államadósságot, ami jó lenne a magyar vállalkozásoknak, és adófizetőknek, és nem kellene újabb és újabb megszorításokba bonyolódni. A kormányfő mondatai szerinte azt jelentik, hogy Orbán Viktor taktikázik, politikai kérdésként kezel egy gazdasági kérdést, és ha ez így van, egészen biztosan nem lesz megállapodás, bármennyire is bíznak ebben a piacok. 

Mesterházy Attila szerint nagyon gyorsan lebukott a miniszterelnök, hazudott, és nincs az általa korábban hivatkozott levél sem. Jelezte: szerdán ellátogat az Európai Bizottság magyarországi delegációjához is ebben az ügyben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2012. október 09. 16:05
Ez a Mesterházy már olyan mértéktelenül demagóg, hogy ilyet keveset hord a hátán a föld. Lenin elvtársa kutya akármije volt hozzá képest. Pedig az is összehordott egy s mást...
Fakutya tizedes
2012. október 09. 16:02
Látom, tovább működik a Szilvásy Jósda.
hátakkor
2012. október 09. 15:55
Szerintem én se akarok IMF megállopdást, sőt, eladósodást sem!
Netuddgi
2012. október 09. 15:41
Igazad Házmestery! Nem akar! És erről egész oldalas hirdetéseket is megjelentetett! Ennyi ésszel ne indulj minizster elnöknek 2014-ben. Maradj meg házmesternek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!