Az első magyarországi Gault&Millau étteremkalauzról ír cikksorozatot Uj Péter. Az Index ex-főszerkesztője az Origo felületén a XX. század gasztronómiáját és konyhaművészeti trendjeit ismerteti.
Néhány napon belül megjelenik az első magyarországi Gault&Millau étteremkalauz, a hazai vendéglátásról készült legalaposabb, legátfogóbb éves jelentés. A Gault&Millau Magyarország ennek kapcsán blogot is indít, ahol a hazai gasztronómia legfontosabb fejleményeivel, állapotával foglalkozik, és földolgozza a kalauz tesztjeiből kiderülő érdekességeket, tanulságokat – írja az Origón Uj Péter, az Index korábbi főszerkesztője.
A blog a Tumblr felületén fut, emellett pedig az Origo, illetve gasztromagazinja, a Tafelspicc is rendszeresen beszámol majd a Gault&Millau-val kapcsolatos aktualitásokról. A gaultmillau.hu bemutatkozása már olvasható a felületen.
Uj Péter tavaly szeptember elején jelentette be, hogy távozik az Index éléről. Az alapító-főszerkesztő akkor azt közölte: új kihívásokra vágyik.