A nagykövet, aki nem hagyta csőbe húzni magát

2013. december 20. 10:15

Nem kell ebbe magyarellenességet látni, ez csupán a nettó suttyóság minősített esete.

2013. december 20. 10:15
Havas Jon
Jobbegyenes

„Sokkal beszédesebb Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetet magatartása, aki jobb híján kínosan végignevetgélte az egész bohóckodást. Tegnap este meg is érkezett a magyarázat, miszerint az osztrák tévé csapdát állított neki, de ő okosan nem ült fel ennek, és azért nem szakította félbe a műsort, mert azzal azt a külföldi tévképzetet erősítette volna, hogy hazánkban korlátozzák a művészeket és a gondolatok szabadságát.

Ügyes fiú ez a Vince, nem hagyta magát csőbe húzni, látszik is az arcán, amikor az egyik »Künstler« Hannibal Lecter-eset játszik a zacskóból előkukázott papírkoronával: most azért bazsalygok, hogy öregbítsem hazám jó hírét a sógorok előtt!

Szalay-Bobrovniczky Vincén fel lehet háborodni, lehet követelni a visszahívását, mint ahogy azt a Jobbik teszi, de ezzel egy centivel sem leszünk előrébb. Nem Szalay-Bobrovniczky Vince ugyanis a probléma, ő csak egy tünet. Annak a hazai diplomata sleppnek a 24 karátos képviselője, aki azt hiszi, a külképviselet egy sóhivatal, ahol azzal lehet a legjobb szolgálatot tenni Magyarországnak, hogy bratyizunk mindenkivel, aki szóba áll velünk. Pedig a külügyi szolgálat nem erről szól, nagyon nem. (...)

Csak hogy világos legyen: nem hőbörgésre, kardcsörtetésre, mások provokálására van szükség, hanem higgadt, okos, ugyanakkor határozott és következetes érdekérvényesítésre. Kapcsolatokat építeni azokkal, akikkel érdekünkben áll, udvariasnak és korrektnek lenni mindenki mással. De ha három osztrák suttyó belép a (Magyarország területének számító) nagykövetségre, és ökörködni kezd a (magyar törvény által védett) Szent Koronával, kimért hochdeutschban kérjük meg őket, hogy hagyják abba, és ha több a soknál, nyugodtan közölhetjük velük, hogy az adás a mai napra véget ért, az ajtó arra van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2013. december 20. 17:41
A kabaré egyébként a Burgtheaterben volt, abban a színházban, aminek az igazgatója megüzente Balog Zoltán miniszternek, hogy hajlandó még egy lehetőséget adni neki, hogy igazat mondjon. Aki lemondta a Vidnyánszky-meghívást, mert szerinte Alföldivel méltánytalanság történt. Aki levelet írt és aláírást gyűjtött Balog és Vidnyánszky ellen. Ez a színház kb. 100 méterre van a magyar nagykövetségtől. Vajon mit is gondolt a nagykövet, mit várhat ennek a színháznak a stábjától?
soelmo
2013. december 20. 16:45
Amilyen az MSZMP-s miniszter olyan a beosztottja. De ehhez a helyzethez már sík-hülyének kellett lenni. Sokkal kevesebbért szoktak jobb helyen leváltani nagyköveteket. Ez egyébként üzenet is lenne a ballibsi közegnek. Sajnos elkéstek a leváltásával, azonnal kellett volna Martonyi MSZMP Jánossal együtt.
Senye Péter
2013. december 20. 13:02
Ezek az osztrák humoralisták felvetették, hogy törvényeink szerint büntetendő a korona becsmérlése. Mások viszont felvethetik, hogy Ausztria az elsők között volt, ahol büntethetővé vált bizonyos események történetének kritikai vizsgálata.
kukagyerek
2013. december 20. 13:02
Havas Jon! Ez (amit javasolsz) nem sokkal több mint amit a megalázkodó vince-gyerek tett. Meg amit a szervilis meghunyászkodó balfasz külügyminisztérium tett ebben az ügyben. Ha ilyen durva sértés éri a magyar népet akkor keményen vissza kell vágni érte. Igaz, ehhez magyar kormány kellene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!