Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 17. szám

Szánthó Miklós

Meg kell állítani a háborús pszichózist

2024. április 24.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Fókusz

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester- jelöltje, balról Tarlós István volt főpolgármester a pártszövetség budapesti kampányindító eseményén a Bálna rendezvényközpontban április 17-én.

Politikai egység és intellektuális erő

A CPAC kiváló alkalom a személyes kapcsolatok továbbépítésére.

Cikk kép

Mindnyájunknak el kell menni

Az idei európai parlamenti választás sorsdöntő a külhoni magyarság brüsszeli képviselete szempontjából. Az erdélyi és a felvidéki magyarok bejutása is erősen billeg. Öt évvel ezelőtt néhány száz szavazaton múlt, hogy megtartsa helyét az MKP politikusa, Csáky Pál, most az RMDSZ járhat hasonlóan, ha nem sikerül mozgósítania.

Cikk kép

Hidegháború 2.0: Kettéválnak a digitális gazdaságok

Két, egymástól elszigetelődő globális technológiai blokk van kialakulóban: egy amerikai és egy kínai vezetésű. A két nagyhatalom különféle módszerekkel erősíti a saját közösségi oldalait, keresőjét és technológiai óriásait.

Cikk kép

Lőw Zsoltot megpróbálták hazacsábítani Újpestre

Hosszú ideje pályaedző, ám kevesen mondhatják el magukról, hogy sztárcsapatoknál oktatják a futballt. Volt Neymar, Kylian Mbappé, Thiago Silva trénere, most pedig Harry Kane-é. Lőw Zsolt a Bayern Münchentől készül elválni, és még ő sem tudja, hol folytatja.

Cikk kép

A lélek sötét éjszakája

Alkalomadtán mindannyian eltöltünk itt hosszabb-rövidebb időszakokat, ráadásul a kivezető út maga is egyfajta fájdalmas bolyongás.

Cikk kép

Csavargás a pesti flaszter mélyén

Egykor a Pestet ellátó kertészek gazdálkodtak az itteni dűlőkön, most jó, ha látunk egy-két fát a kőrengetegben. Belevetjük magunkat Teréz és Erzsébet városaiba.

Cikk kép

Jenő megy a háztól

Legkésőbb 6.00-kor meg kellett etetnie Jenőt 1:2:2 arányban.

Cikk kép

Fölösleges szkillek

Ezt hozta a modern élet. Nem értünk semmihez. És még jól el is idegenedtünk egymástól.

Külföld

Cikk kép

Zelenszkij nem győz hálálkodni az USA-nak, pedig kicsit se biztos, hogy Ukrajna kint van a vízből – sőt, a republikánusok is bajba kerülhetnek

Hónapokig tartó viták után megszavazták a Kijevet támogató hatalmas segélycsomagot Washingtonban: fegyverek, lőszer és pénz érkezhet Ukrajnába. Kérdés, mire lesz elég a segítség. Hajdú Tímea írása.

Cikk kép

Béke poraidra, korrupció! Itt az ideje, hogy a történelem szemétdomjára kerülj!

A korrupciót mint kampánytémát szoros egymásutánban utasították vissza a magyarok, a törökök, a lengyelek, a szlovákok és a horvátok is.

Cikk kép

„Titeket is üldözni fognak” – a világ hatalmas részén ma nem biztoságos keresztényként élni

A helyzet drámai: 1993 óta 25 százalékkal (!) romlottak a keresztényüldözéses esetek mutatói.

Közélet

Cikk kép

„A hazaárulás lehet pénzügyileg kifizetődő, morálisan és politikailag viszont sohasem” – Szánthó Miklós a Mandinernek

Milyen esélyei vannak a jobboldalnak az EP-választáson és az Egyesült Államokban? Mit gondol a Magyar Péter-jelenségről? Interjú az Alapjogokért Központ főigazgatójával.

Európa válaszút előtt: háború, migráció és gender

Minden eddiginél nagyobb szükségünk van egy új Európai Parlamentre.

Cikk kép

Konzervatív seregszemle egy sorsdöntő évben

Kulcsfontosságú választásokat előz meg az idei CPAC Hungary, amelyre a világ minden tájáról érkeznek hazánkba konzervatív politikusok és véleményformálók. Megnéztük, hogyan áll most a jobboldal szénája Európában és az Egyesült Államokban.

Cikk kép

Brüsszel öngólja

Helyszíncserék, rendőri blokád és antifa tüntetők – ilyen közjátékok övezték a brüsszeli National Conservatism Conference-t. A baloldali városvezetők mindent bevetettek, hogy megakadályozzák a neves konzervatív politikusokat és gondolkodókat felvonultató eseményt, azonban elbukott a kísérletük.

Cikk kép

Az emberek joggal érzik becsapva magukat – francia alkotmányjogász a Mandinernek

Az uniós jog elsőbbségét feltételekhez kell kötni, nemzeti alkotmányos pajzsok elfogadására van szükség, és olyan bírókra, akik készen állnak alkalmazni – véli Anne-Marie Le Pourhiet francia alkotmányjogász, aki az MCC Reclaiming our European Future című nemzetközi konferenciáján járt hazánkban.

A mi Floridánk

Szakítanunk kell azzal a közkeletű tévedéssel, hogy a Balaton csupán üdülőhely.

Cikk kép

Vannak ügyek, amelyek mellé oda kell állni – az Integritás Hatóság elnöke a Mandinernek

Kevés ember vágyik olyan munkára, amiért csak kritika éri – mondja Biró Ferenc. Az Integritás Hatóság elnöke az üzleti szférából jött, mostani tisztségét szolgálatnak tekinti. A szervezet eddigi tevékenységéről kérdeztük.

Könyvek a jövőről

Lokális felmelegedés

2100-ig az átlaghőmérséklet emelkedése Magyarországon a globális mérték legalább másfélszerese lesz, de akár háromszorosa is lehet. A bölcs döntés az, ha pesszimisták vagyunk: a vízgazdálkodás és a járványok megelőzése a mindenkori kormányzás központi témájává válhat.

Élet

Cikk kép

A lovak között vagyok boldog igazán

Van úgy, hogy egy nap a lehető legrosszabbul indul, mégis a lehető legjobb lesz belőle. Mert beragyogja egy váratlanul jó találkozás, amitől az ember úgy érzi, a világ mégsem olyan rossz hely. Így történt velünk is, amikor Mikó Sándort látogattuk meg Cegléden. Portré a fiatal lóidomárról, aki az erőszak helyett a szabadságot választotta.

Cikk kép

Egyetlen hangfolyam

Mennyivel jobb hely lenne a világ, ha az emberek több jazzt hallgatnának!

A Tiszáknál Geszten

Hajnalban indulunk a Hősök teréről Gesztre néhány kollégával, hogy bejárjuk a megújuló Tisza-kastélyt.