Drámai vég – 105 évvel alapítása után megszűnik Magyarország egyik legpatinásabb labdarúgóklubja

2024. július 10. 08:22

A Szombathelyi Haladás bezárja kapuit.

2024. július 10. 08:22
null
Szabó Levente

Nyitókép: haladas.hu

 

Ahogy arról májusban beszámoltunk, az egyik legpatinásabb vidéki futballklub, a Szombathelyi Haladás tavasszal olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy a csapatnak arra sem volt pénze, hogy a játékosait kifizesse. Áprilisban láttak először napvilágot azok a rémhírek, miszerint a Hali akár meg is szűnhet.

Ez 2024. július 9-én gyakorlatilag meg is történt, miután a klub hivatalos képviselő és igazolt labdarúgó nélkül maradt, valamint visszavonta NB III-as nevezését is. 

A Szombathelyi Haladás Kft. kedd délután megtartotta az utolsó taggyűlését. 

„A mai volt az ügyvezető igazgató Szántó Erzsébet utolsó hivatali napja és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt. Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott. A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III.-as nevezését – amit ideális esetben – a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatna meg” – olvasható a klub hivatalos tájékoztatása.  

A Haladás bennmaradást érő 14. helyen végzett az NB II-ben, azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első és másodfokon sem adta meg a másodosztályú licencet az együttesnek. 

„2024. Július 9. a gyász napja a Szombathelyi Haladás életében! A Hali szív megállt... Mi szurkolók nem adjuk fel! Hali nélkül nincs élet! Visszajövünk!” – írták a keddi események után szomorúan a Hali-drukkerek. 

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2024. július 11. 06:36
Esetleg pénzelhetné gyurcsányferitek, jól megy neki, kijön a pármilliárdjából! Szombathely választott! Akkor hajrá!
pragmatika
2024. július 10. 12:14
Ez valahol a gyenge bajnokságnak is betudható. Egyfajta lefelé tartó spirál vége. Be kell látni, hogy a modern klubfoci q.va sok pénzt igényel. Oda oligarchák, arab olajmágnások kellenek. A magyar klubcsapatok (talán a Fradi kivételével) kb. annyira ismertek nemzetközi szinten, mint mondjuk egy albán 3. osztályú kis csapat. Egy Angol, egy francia, vagy egy spanyol csapatba szívesebben befektetnek az oligarchák, mint egy névtelen kis klubba. Sajnálom hogy így alakult. Remélem, hogy ez a dolog nem végleges.
Syr Wullam
2024. július 10. 11:04
Javasolnám a Pinochet-terv elindítását a stadion hasznosítására. 🤭
masikhozzaszolo
2024. július 10. 10:46
A Haladás nem halad tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!