Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Szégyenkezés után felemelt fejjel! Marco Rossi elárulta, mi a fontosabb a pontszerzésnél is a németek ellen

2024. június 18. 20:06

A svájciak elleni vereség után még visszafogta magát a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki most színt vallott, és keményen visszavágott az Ádám Martint a testalkata miatt kifigurázóknak. Elmondta, felforgatja-e a kezdőcsapatot...

2024. június 18. 20:06
ROSSI, Marco
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

***

Komoly kihívás előtt áll Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságon. A Svájc ellen vereséggel (1-3) kezdő nemzeti együttesünk a házigazda, ráadásul a kontinensviadal eddigi legmeggyőzőbb csapata ellen lép pályára szerdán Stuttgartban. Julian Nagelsmann gárdája a mérkőzés egyértelmű favoritja, ám a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi méltó ellenfele lenne a Nationalelfnek. Csalóka a közelmúlt, olasz-magyar szövetségi kapitányunk vezetése alatt háromból egyszer sem kaptunk ki a németektől – ami akár jó előjel is lehetne. 

„A hagyomány semmire nem elég, a futballban ez nem így működik. Lehet rá emlékezni, de nem döntő tényező. Komoly hibákat követtünk el Svájc ellen, és megfizettünk érte. Véleményem szerint Németország a lehető legkeményebb rivális, amellyel játszani lehet. Az egyetlen, amely eddig az elejétől a végéig dominált, egyetlen pillanatig sem hezitált. 

Nem csak papíron jobb nálunk a német csapat, ezt ki kell mondani, ezen senki sem sértődhet meg. Sőt, ez motiváló is lehet, hogy a legjobbunkat nyújtsuk.

 Reménykedem benne, hogy meg tudunk kaparintani egy pontot, és akkor marad esélyünk a továbbjutásra! Tökéletes meccset kell játszanunk” – mondta már a mérkőzés helyszínén Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

Becsületbeli ügy

 Érdekes lélektani helyzetbe került az elmúlt években komoly respektre szert tett magyar válogatott, amelynek bár létkérdés lenne a pontszerzés, kapitánya nem eredményben gondolkodik.

Be kell mutatnunk, kik vagyunk, fel tudunk állni. Négy éve ez az első alkalom, hogy szégyelltem a csapatom játékát az első félidőben. 

Most nagyon meg szeretnénk mutatni, hova tartozunk. Küzdeni fogunk minden egyes labdáért, hogy a végén felemelt fejjel távozhassunk.

 Ez nem jelenti azt, hogy nyerünk vagy pontot szerzünk. Toni Kroos visszatért, őt nem kell bemutatni, és az előző edzőik is jók voltak, de most egy top-edző a szövetségi kapitányuk.

Ezt is ajánljuk a témában

Sorcsere?

Sokakat foglalkoztató kérdés, mennyire nyúl bele a Svájc ellen főként az első félidőben gyengélkedő csapatába az 59 éves szakember. Neveket ugyan nem mondott, mégsem kerülte ki a felvetést. 

Két-három poszton tervezek változtatni. Az értékelések alapján erre a döntésre jutottam, és az alapján, mit láttunk az edzéseken, mennyire fittek a játékosok. Szomjasak vagyunk a bosszúra, holott tudom, mennyire erősek az ellenfeleink. Néha úgy érzem, jobb egyet lecserélni 5-6 játékos helyett, mert akkor tudsz egy stabil rendszert kialakítani, hogy sokat játszanak együtt. Nincs is olyan merítési lehetőségünk, mint az olaszoknak, németeknek, angoloknak” – világította meg a helyzetet a magyar szövetségi kapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

„Sok idióta”

Marco Rossi egy kellemetlen incidensről is beszélt nyilvánosság előtt. A csapat termetes támadóját, Ádám Martint ugyanis méltatlan támadások érték a testalkata miatt.

„Ami az Interneten kering, sok idióta ül a billentyűzet mögött. Nem tudjuk befolyásolni, mit gondolnak, írnak, de amikor megsértik a játékosokat, elfogadhatatlan. Tiszteletlenség. Rendkívül kellemetlen, ami történt vele. A testfelépítése olyan, amilyen, genetika. Reméljük, gólt fog lőni az Eb-n! Nem hiszem, hogy megérintette volna a kritika. Kivételes srác, boldogok vagyunk, hogy itt van a keretünkben.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. június 18. 23:32
"Két-három poszton tervezek változtatni." Remélem, hogy ez azt jelenti, hogy Gulácsi helyett Dibusz véd majd. A svájciak elleni meccsen Gulácsi félelmetesen lazán passzolgatta ki a labdát gól hátrányban is 6-7 méterre, miközben 2-3 méterre volt Orbántól a svájci. Rendesen féltem, hogy Gulácsi eladja a labdát, mert annyira laza volt... :((( Miközben érdemi védése nem volt. Dibusz kell holnap, ha Gulácsi lesz, akkor végünk.
kelemikes-2
2024. június 18. 23:08
mint a Fradi leves: MINDENT BELE! aztán lesz ami lesz.. magyar sors: 1978 Argentína: Nyilasi-Törőcsik 1986 Mexikó: Détári -Kiprich mekkora focisták, mekkora csapat voltak..., aztán mi lett: semmi. ha azt hisszük esélyünk van - végzetünk, csak a Szoboszlai ne menjen rá…
macskusz-4
2024. június 18. 21:29
A germán csak rohan.Mi ésszel játszunk.
macskusz-4
2024. június 18. 21:28
Ilyen helyzetben szoktunk a legjobbak lenni.HUN VÉR.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!