Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

2024. július 02. 07:55

Ez egy igazi radikális, kommunista brigád. A szimpatizánsaik rögtön törtek-zúztak Párizsban, miután kiderült, hogy a nemzeti jobboldal végzett az első helyen.

2024. július 02. 07:55
Election Night With Marine Le Pen
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

Nyitókép: Cyril Marcilhacy/Bloomberg via Getty Images

„A »vigyázó szemetek…« mondatnak így tehát ma már többféle értelmezése is lehet. Lehet valaki lelkes, mint anno Batsányi. Bár a tömeges migráció 2015-ben került mindenki számára előtérbe, vált a mainstream közbeszéd részévé, és bár sokan elsősorban Németországhoz, a wilkommenskultur-hoz, Angela Merkel elhíresült kijelentéséhez (»Wir schaffen das«) kötik, valójában Franciaország már évtizedek óta élen jár a probléma egyre nagyobbra növelésében. 

Azáltal, hogy egykori észak-afrikai gyarmatairól százezer számra importálta az olcsó munkaerőt. (A bevándorlók első generációja még dolgozott.) De voltak, és a mai napig vannak, akik lelkesednek a bevándorlásért. Ahogy a kommunizmusért is sokáig lelkesedtek Lenin »hasznos idiótái« Nyugaton.

De úgy is értelmezhetjük a mondatot, mint egy folyamatos figyelmeztetést. Hogy ami Párizsban, Franciaországban történik, az előbb-utóbb akár más országokban is megjelenhet, és minden erőnkkel igyekezni kell megakadályozni, hogy így történjen. De legalábbis mindig jelzés, kórtünet, amire oda kell figyelni. És mintha most nem – most sem – figyelnénk eléggé. Annyira örülünk, akkora eufóriát érzünk afölött, hogy az előrehozott választásokon a Nemzetgyűlésben Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés győzött az első fordulóban (33,15 százalékot szereztek.). (Miután egy hónappal ezelőtt az EP-választást is megnyerte.) 

És hogy Macron nagyot bukott; csak a harmadik helyet szerezte meg. Félreértés ne essék, ezeknek a fejleményeknek abszolút joggal örülünk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­e­l­­d­ ­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­­p­u­n­­c­­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
lipsiboy
2024. július 03. 12:11
Szart sem ér,összefogtak a löpen ribanc ellen több mint 220 helyen, európa egyik vezető állama nem lessz a nácik játszótere
monuskaroly
2024. július 02. 15:37
Nem ott lesz most Olimpia? Szép kilátások.
voltospultos-2
2024. július 02. 15:14
ujujuj 2024. július 02. 11:17 Ez a demokrácia egyik beépített logikai hibája. A másik pedig az, hogy a sintér szavazata annyit ér, mint a főigazgató főorvosé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!