Forradalmi újítás – hamarosan környezetbarát, napelemes jachttal is hajózhatunk

2021. február 03. 20:24

A Volkswagen által, elsősorban autók számára kifejlesztett MEB platformot először használják fel a vízi közlekedésben is, mégpedig jachtok esetében – így indul egy igazi sikertörténet.

2021. február 03. 20:24
null

Fókuszban a fejlődés és a környezetvédelem

Az „elektromos varázslat” egy német autóipari cég, egy szintén német jacht manufaktúra és egy spanyol autómárka egymásra találásával jöhetett létre. A Volkswagen, a Silent Yachts és a Cupra közös szerelemgyermeke a Silent 50, egy napenergiával működő katamarán, mely a várakozások szerint forradalmasítani fogja a jachtozást, ami ezáltal egy sokkal környezetkímélőbb élménnyé válhat.

A projektbe minden résztvevő valami egyedit hozott 

A Volkswagen korszerű, moduláris elektromos hajtóerő mátrix rendszerével járul hozzá a sikerhez, melynek használatával jelentősen csökkenthető a környezetszennyezés, így a vállalat a vízen is a nullával tette egyenlővé szén-dioxid kibocsátását.

A barcelonai központú Cupra a dizájn kialakításért felelős, melyben felfedezhető a cég védjegyévé vált fiatalos sportosság. 

A Silent-Yachts pedig a jármű napelemes elektromos rendszerének kialakításáért felelős, mely fedezi a hajó teljes energiaigényét és biztosítja elektromos meghajtását.

Forradalmi újítás

Az újonnan kifejlesztett Silent 50 tehát a világ első napenergiával működő katamaránja MEB platform meghajtással, amely képes akár egész éjjel cirkálni. Minden jachtnak 6 akkumulátora lesz, melyek a nap bármely szakaszában biztosítják a megfelelő teljesítményt.

Az első Silent 50 modell már 2022-ben „vitorlát bonthat”, azt azonban még nem tudjuk, mennyibe fog kerülni, ha egy ilyen különleges, környezetbarát járművel szeretnénk kihajózni. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!