Ukrán katonákat képezne ki román földön Iohannis elnök

2024. szeptember 20. 12:51

A román parlament jóváhagyását kérte az államfő.

2024. szeptember 20. 12:51
null

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

 

Klaus Iohannis román elnök szerdán arra kérte a parlamentet, hogy hagyja jóvá egy tengeri kiképzőközpont létrehozását Romániában, amely az ukrán tengerészgyalogság kiképzését szolgálná – tájékoztat az Euractiv

A javaslat az Oroszország és Ukrajna közötti háború fejleményei fényében született, mivel a konfliktus egyre inkább rávilágít az ukrán fegyveres erők képzésének intenzívebbé és sokrétűbbé tételének szükségességére.

Ezt is ajánljuk a témában

A kiképzőközpont létrehozása a 57 országot és az Európai Uniót magában foglaló Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport (UDCG) keretein belül valósulna meg, amely az ukrán védelmi képességek erősítésére irányul. 

A román létesítmény célja az ukrán tengeri erők fejlesztésének támogatása, míg a kiképzéshez szükséges nemzetközi hozzájárulásokat az Egyesült Királyság fogja biztosítani, amely a projekt finanszírozását és tervezését is vállalja.

Ezt is ajánljuk a témában

A kiképzőközpont két évig működne, és Románia fenntartja a jogot, hogy bármikor kilépjen a megállapodásból, vagy a két év leteltével megszüntesse az együttműködést. Ez a kezdeményezés egy szélesebb NATO-szövetségi támogatási program része, amely Ukrajna védelmét segíti, és hozzájárul a Fekete-tengeri navigáció szabadságának helyreállításához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2024. szeptember 22. 14:32
Na akkor hoholiának annyi ha csak egy picit is kapnak a romány hűségcseppekből.
BAJA
2024. szeptember 21. 21:46
Ő egy büxke romén. De ügyel majd arra, hogy időben átálljanak.
backsplash
2024. szeptember 21. 18:12
Tudnak azok lopni, nincs szükségük leckékre a románoktól.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 22:34
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!