Lesújtó kórkép a német média állapotáról: újabb késes támadást próbáltak meg eltussolni

2024. szeptember 22. 17:36

Négy embert késeltek meg Stuttgartban, és eddig senki nem foglakozott az üggyel.

2024. szeptember 22. 17:36
Police approach the dozen counter-protesters who block the street as thousands of people take part in the annual pro-life demonstration organized by pro-life organizations to make a statement against abortion in Cologne, Germany, on September 21, 2024.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Június 26-án egy szír férfi megkéselt négy embert Stuttgartban – írja a Die Welt.

A lap közölte, hogy a gyanúsított állítólag korábban nem került a rendőrség célkeresztjébe, valamint arra sincs még bizonyíték, hogy terrorcselekmény történt volna, viszont több mint gyanússá teszi ezt az egész történetet, hogy eddig megpróbálták eltussolni. Ezt a feltételezést csak erősíti, hogy a legújabb jelentések szerint a gyanúsított korábban már többször is megfenyegetett embereket. Bár a verbális és fizikális támadásokról tudott a rendőrség, az illető mégis szabadlábon maradt.

A Die Welt közölte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei jól bemutatják, amint a 25 éves szíriai menekültnek sikerült egy nyolc centiméteres kést becsempésznie az esti labdarúgó-mérkőzésre.

Később teljesen váratlanul előrántotta a kését, és hirtelen hátba szúrt egy férfit. Ezt követően három másik szurkolót is megsebesített a pengével, mire a biztonsági őröknek és a rendőröknek végül sikerült megállítaniuk. Az áldozatok (három török és egy német) mind túlélték, azonban néhányukat kórházba kellett szállítani.

A solingeni iszlamista támadással ellentétben a stuttgarti késes támadással eddig senki nem foglalkozott.

Az azonban feltűnő a lap szerint, hogy a rendőrségi jelentésben, majd később a médiában is úgy mutatták be ezt a támadást, mintha egy „vita” eredménye lett volna, és úgy állították be, mintha a támadó hirtelen, indulattól fűtve vette volna elő a kését. A nyomozók azonban most már úgy gondolják, ez teljesen téves megközelítés. Szemtanúk szerint ugyanis a gyanúsított hirtelen és előzetes kommunikáció nélkül támadta meg az áldozatait, továbbá az áldozatok és a gyanúsított nem ismerték egymást.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sróf
2024. szeptember 22. 18:58
Most talán kicsit elégedetlenek a germánok, de nemsokára megtanulják majd értékelni az élet apró örömeit, pl. hogy sikerül egy sétát tenni oda-vissza a boltba anélkül hogy megkéselnék, vagy hogy pl. az iskolából hazafelé csak a szomszéd gyerekét erőszakolják meg.
Ninini
2024. szeptember 22. 18:47
Leszúr négy embert egy németországi meccsen, abból három török. Ez azért mond valamit.
survivor
2024. szeptember 22. 18:15
A német miert nem jár BALTÁVAL ?
survivor
2024. szeptember 22. 18:13
Is Adolf coming ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!