Újabb súlyos csapás érte Romániát: hatását Erdélyben is érezték

2024. szeptember 16. 17:34

A földrengést még a szomszédos országokban is érezni lehetett.

2024. szeptember 16. 17:34

Fotó: Peter Steffen / DPA / AFP

Nem csak az árvíz sújtja keleti szomszédunkat, de hétfő délután földrengés is megrázta Románia keleti részét Vrancea szeizmikus térségében – közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP). Az 5,2-es erősségű földrengés a jelentés alapján helyi idő szerint 17.40 órakor következett be, 140 kilométeres mélységben Vrancea szeizmikus térségében, a Kárpát-kanyarban található Buzau megyében.

A földmozgás Buzautól 57, Sepsiszentgyörgytől 58, Brassótól 61, Focsani-tól 64, Ploiesti-től 73 kilométer távolságra történt.

Az INFP szerint a földrengést Bulgáriában, Moldovában és Ukrajnában is érezni lehetett.

A Digi24 hírtelevízió arról számolt be, hogy a földmozgás Bukarestben és több romániai nagyvárosban, Brassóban, Iasi-ban és Konstancán is érzékelte a lakosság.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2024. szeptember 16. 21:53
Elvárnám a Manditól, hogy ne süllyedjen le a trágya bulvár szemét színvonalára a címadásokkal sem. Az 1977-es 7,2-es bukaresti földrengés, na az valóban pusztító volt. Egy 5,2-es nem súlyos csapás. Elmegy a francba a Mandi.
Kristály
2024. szeptember 16. 18:19
Még a mult héten jelentette be Románia hogy elkezdik a fekete tenger kőolaj kiaknázását saját tulajdonban és kompenzációt kér az EU-tól a drágább gáz és áram árakért mert a nyugati kereskedők visszaélnek a helyzettel. Erre jön a földrengés amit figyelmeztetésnek is lehet értelmezni úgy hogy jobb ha visszahúnyászkodnak.
EX_Terminator
2024. szeptember 16. 18:17
TI FÉRGEK ELTÁVOLÍTOTTQATOK BEMOCSKOLTATOK MINDENT ÉS MINDENKIT HOGY LENYELESSÉTEK VELEM A MOCSKOTOKAT!!! DE EZ??? EZ AZ EGY??? SOHA NEM FOG MEGTÖRTÉNNI! EHELYET MINDEN BRÓBÁLKOZÁSOTOKNAK EGY ÉS CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG EGY EGYETLEN EGY VÉGE LESZ TI ROHADT MOCSKOS PATKÁNYOK AZ IDŐK VÉGZETÉIG!!!!!!!!!!!!!!! A VÉRBE FAGYOTT KITERÍTETT HULLÁTOK TI ROHADT MOCSKOS UTOLSÓ ALJAS ANYABASZÓ FÉRGEK!
Tehetős Totó
2024. szeptember 16. 18:00
Egen. Megboldogult úrfi koromban járta a morbid vicc: melyik a világ legtisztább országa. A'z ( akkor még nem bezzeg)Románia. Kétszer kimosva (1970, 75), egyszer kirázva (1977).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!