Sokkoló riport: ilyen a kényszersorozás Ukrajnában (VIDEÓ)

2024. szeptember 27. 11:54

A munkahelyén kényszersorozták, majd egyenesen a frontra vitték annak az ukrán menekült lánynak az idős édesapját, aki exkluzív interjút adott a Tényeknek.

2024. szeptember 27. 11:54
null

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat 

A TV2 riportja az ukrajnai hétköznapokat mutatta be, ahol egyre brutálisabbá válnak a kényszersorozások. A videóriportban látható, ahogy három katona az utcán elkap egy férfit, aki menekülni próbált, de nem sikerült. Az ukrán rendőr csak nézte az eseményt. Egy név nélkül nyilatkozó fiatal ukrán pár elmondta, hogy barátaikat és családtagjaikat is elvitték a frontra.

Az egyik ismerősöm munkából ment haza, amikor az ukrán katonák elállták az útját. Előbb belökték a buszba, semmit sem kérdeztek tőle. A papírjait sem ellenőrizték. Azonnal besorozták. Hetekkel később már a fronton volt” – mondta egy férfi.

A megszólaltatott pár közül először a nőnek sikerült elhagynia Ukrajnát, majd a férje is megmenekült. Azt mondták, 

Ukrajnában egyre tarthatatlanabb a helyzet, a férfiak szinte sehol nincsenek biztonságban a kényszersorozások miatt. 

A lány szerint édesapját a munkahelyéről vitték a frontra.

Az 57 éves édesapám a munkatársaival dolgozott, amikor a sorozóbrigádok bementek. Megfogták és egyenesen a frontra vitték őket. Legalább ötven embert. Két-három hét múlva a társaság fele halott volt” – nyilatkozta a nő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. szeptember 27. 15:40
namégmitnem 2024. szeptember 27. 12:10 ...""az idős édespját"...majd a cikkből kiderül, hogy 57 éves. Újságíróként helyesebb volna felnőtteket foglalkoztatni - taknyos kiskamaszok helyett."... A katonaság Kádár alatt 52 éves korukban közölte a besorozottal, összeírttal, tartalékossal, hogy már nem tart igényt a szolgálatukra, magyarán obsitosokká váltak. Az azért elég ciki lenne, ha a katonaság a 60-70 éves idősekre is igényt tartana. A háború, az más tészta.
csapláros
2024. szeptember 27. 15:31
lauderstenonis-2 2024. szeptember 27. 12:18 TV2-->hazugság. ..."A sorozás kényszer. nem fogdossák össze az embereket. Maxiumum, akik nem tettek eleget a behívónak. Magyarországon is volt, sorkötelezettség."... A faszt. 1. Kádár idején (te írtad) a katonaság törvényes KÖTELESSÉG volt. Az első lépés a 18 év feletti, de a katonaidőt (1-3 év) le nem töltöttek összeírása, majd az összeírtak sorozása: alkalmas, szakszolgálatra alkalmas, alkalmatlan kategóriákkal. A harmadik lépés az adott évben behívásra kerülők sorozása volt, itt is voltak felmentések, halasztások (családi állapot, miegymás okán). Nálunk MOST a katonaság ÖNKÉNTES, tehát a sorozás sem kényszer. 2. Háborúban is jelentkezhetsz ÖNKÉNT, vagy sorozásra. Amit az ukránok csinálnak, hogy VÁLOGATÁS, mindenre és mindenkire tekintet nélkül összefogdosnak, nem más, mint eszement TERROR. Ilyet, még Hitler sem csinált, amikor a gyermekeket (12-18 éves, hitlerjugend), vagy az aggastyánokat, SZABÁLYOSAN BESOROZTA.
letsgobrandon-2
2024. szeptember 27. 14:22
nem akarnak megdögleni az USA-ért? .... felháborító
Takagi
2024. szeptember 27. 13:17
Büdös nácik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!