Repedezik a szövetség: Zelenszkij teljesen kiakadt Lengyelországra

2024. szeptember 19. 08:24

A reptéren volt némi „félreértés”.

2024. szeptember 19. 08:24

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

 

A Politico arról ír, hogy kis híján diplomáciai botrány alakult ki kedden, miután a lengyel rendőrség megbilincselte Oleksandr Usykot, Ukrajna nehézsúlyú ökölvívó világbajnokát a krakkói repülőtéren. A „félreértések” tisztázása után szabadon engedték a sportolót.

Felháborodtam, amiért ilyen bánásmódban részesült állampolgárunk és bajnokunk 

– mondta az eset kapcsán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. 

Zelenszkij egy keddi esti Telegram-bejegyzésben adott hangot a nemtetszésének. Az elnök elmondta, hogy beszélt Usykkal a történtek után, és utasította Ukrajna külügyminisztériumát az eset azonnali kivizsgálására. Ukrajna közölte, hogy diplomatái kapcsolatba léptek a lengyel hatóságokkal Usyk letartóztatása ügyében.

Félreértés történt, amit gyorsan tisztáztunk

– írta a sportoló az X közösségi oldalon, majd hozzátette: „Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem. Külön köszönet az ukrán diplomatáknak a hatékony segítségért, és tiszteletem a lengyel rendőrségnek, amiért feladataikat magasságra, súlyra, ütőtávra és kitüntetésekre való tekintet nélkül végezték.”

A lengyel Onet hírportál Andrzej Wasilewski helyi bokszpromótert idézve arról számolt be, hogy Usyk autóval érkezett Krakkóba, hogy repülőre szálljon és elutazzon egy spanyolországi edzőtáborba. Azonban útitársának nem engedték meg, hogy felszálljon a gépre, ami miatt vita alakult ki, és végül mindkettejüket megbilincselték.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:38
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­l­d­­ ­­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
zsocc44
2024. szeptember 19. 09:43
Azért a végén megbújik a valóság is! A reptéren balhézott az ukrán bokszoló, mert valakit nem akartak a repülőre felengedni. Talán a kísérőjét… vagyis nem arról volt szó, hogy a lengyel rendőrök nézték el valamit! Az ukrán balhézott egy reptéren! Azért bárkinek bárhol bilincs jár…
MTom
2024. szeptember 19. 09:21
Arrol nincs cikk kedves Mandiner, hogy az oroszok puccsot terveztek Ormenyorszgban? A letartoztatott oroszorszgban kikepzett fegyveresekrol?
tier31750
2024. szeptember 19. 09:14
A probléma valódi oka az lehetett, hogy nem kapta meg időben a reggeli kóláját a náci geci. Ettől pedig minden szövetség repedezik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!