Minden merényletkísérlet végül Trumpot erősíti

2024. szeptember 17. 08:33

A volt elnököt és mostani elnökjelöltet már második alkalommal próbálták megölni.

2024. szeptember 17. 08:33
Kaszab Zoltán
Varásnap.hu

Nyitókép: Matthew Hatcher / AFP

„Persze van egy másik oka is, amiért a liberálisok minden eszközzel igyekeznek ellehetetleníteni azokat, akik nem értenek egyet velük. Ez pedig a félelem. Többségük ugyanis valószínűleg pontosan tudja, hogy a társadalom nagy része nem az ő álláspontjukat osztja. Az emberek Európában és az Egyesült Államokban sem szeretnének több genderpropagandát, több migrációt és több háborút. 

Ugyanakkor a liberális elit ezt nem úgy fordítja le, hogy ebben az esetben neki kell változnia, és az emberek igényéhez igazítania a véleményét, hanem úgy, hogy a társadalom még nem érett meg az ő fejlett és magasztos gondolataira.

Narratívájuk pedig úgy folytatódik, hogy ekkor jönnek a szerintük populista politikusok, akik nem a »magasabb jót«, hanem a népet szolgálják, megmutatják, hogy van alternatíva. Persze ezek a politikusok valójában a liberális elit és a mögöttük álló pénzügyi és gazdasági körök számára a homokszemet jelentik a gépezetben, a küllőt a kerekek között. Vagyis nem szabad hagyni, hogy hatalomra kerüljenek – állítják a liberálisok.

Csakhogy mire ehhez a ponthoz elérkezünk, fel kell tennünk a kérdést: hová tűnt közben a demokrácia? Az a demokrácia, amely a nép akaratán alapul és a nép képviseletét jelenti. Ki is képviseli valójában a klasszikus demokráciát, vagyis a népakaratot? A liberálisok, vagy az általuk populistának bélyegzett erők? A kérdésre valószínűleg mindenki tudja a választ. És amíg ez így van, minden merényletkísérlet valójában Donald Trumpot erősíti, neki hoz szavazatokat és közelebb visz minket egy normális világhoz. Jó egészséget, Elnök Úr!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 19. 07:21
Ezt a fene sem tudja eldönteni. Érdekes dolog ez, amerika jól megosztott ebben a kérdésben. A Kamatyola Maris legalább annyira népszerű mint a Donald kacsa Trump. Bár az előbbi ukrajna párti, tolná a pénzt, az utóbbi meg rájött már, hogy felesleges dollár miliárdokat kiszorni az ablakon. Közben az ukrán politikusok meg nyaralni járnak olyan helyekre, ahol egy éjszaka is horror összegbe kerül. Kijevben mennek a discók, (esti/éjszakai) élet van az áramhiányok ellenére is. Nekem személy szerint szimpatikusabb a beton Trump, mert legalább nem akar feleslegesen pénzeket áldozni a semmire. Ukrajnának így is úgy is meszeltek, amivel tartozik, arra meg keresztet lehet vetni. Néhány ezer politikus jól él, mi finanszírozzuk az életüket, (eu+usa meg még mások) ha veszik minden, ők tovább állnak és kész.
ptrfarkas43
2024. szeptember 17. 17:17
Az antigyűlölködők ámokfutása egyre növekszik, nem tom nincs önkontroll? Igaz egy bittel nem lehetséges.
tizennyolcfok
2024. szeptember 17. 15:44
a bese nyúz még működik?
survivor
2024. szeptember 17. 14:24
Kamala nyer . A tőkének ez kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!