Hezbollah-robbantások: megszólalt a magyar cég tulaja

2024. szeptember 18. 13:26

A budapesti cég tulajdonosa szerint nem ők gyártották a Libanonban több ezer hezbollahost felrobbantó csipogókat, ők csak közvetítettek.

2024. szeptember 18. 13:26

Nyitókép: mentők Bejrútban a keddi robbantások után (fotó: Anwar AMRO / AFP)

 

További fejleményekről érkeztek hírek a keddi libanoni tömeges robbantások után. Mint lapunk is megírta: szinte egyszerre több ezer olyan csipogó robbant fel, amit a Hezbollah hálózata használt Libanonban. Ez több ezer embert sebesített meg, és a legfrissebb hírek szerint 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Sokaknak a szeme vagy arca sérült meg, másoknak leszakadt a kezük vagy az ujjaik.

Szerda folyamán megszólalt a csipogó készülékek márkatulajdonosa. A tajvani Gold Apollo azt közölte: a csipogókon az ő márkanevük volt, de azt csak engedélyezték, mert a készülékeket állításuk szerint egy másik, magyarországi, budapesti székhelyű cég gyártotta.

Ezt is ajánljuk a témában

Lapinformációk szerint a szálak egy zuglói székhelyű céghez vezetnek,

melynek tulajdonosa egy magyar-olasz nevű, újpesti illetékességű nő.

Ezt követően aztán a megnevezett magyar cég tulajdonosnője is megszólalt az ügyben, az amerikai NBC érte el őt.

Cristiana Bársony-Arcidiacono, a BAC Consulting vezérigazgatója az NBC News-nak megerősítette, hogy cége együttműködött a Gold Apollóval, amikor azonban a csipogókról és a robbanásokról kérdezték, azt mondta: 

„Nem én gyártom a csipogókat.

Én csak a közvetítő vagyok. Azt hiszem, félreértette a dolgot.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsa-963
2024. szeptember 18. 15:56
A Bársony név nem a római katolikusokra jellemző...
nempolitizalok-0
2024. szeptember 18. 15:49 Szerkesztve
Nem mindegy, hogy csapba szarsz, vagy szarba csapsz. Amúgy nem csodálkoznék, ha a Temuról lenne. Jól látszik, hogy itt egy lánc van és mindenki levette a részét.
JohnnyBeGood
2024. szeptember 18. 15:47
Vajon magyar életeket tettek kockára a saját háborújuk érdekében? Ez a nő majd eltűnik , de mi és a gyermekeink itt maradunk, fenyegetve az arabok bosszújától. Ki kell hallgatni a vezetőt és átadni Libanonnak ha bűnös. Mi Magyarok nem veszünk részt terrorista akciókban és nem is támogatjuk azokat.
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 18. 15:09
Nem túl okosak a Hezbolahnál, abban megállapodhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!