Az a fél áll rosszabbul, amelyiknek a drukkerei bonyolult számok alá rejtik az egyszerű valóságot

2024. szeptember 24. 05:45

A háborút nem az elvárások vagy a korábbi önmagunk ellen vívjuk, hanem az ellenség ellen.

2024. szeptember 24. 05:45
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: Yoav Nir

„Mit tegyünk, ha érdekel minket a háború állása, de nincs időnk belemélyedni az elemzésekbe. Erre az igen kellemetlen helyzetre gondolva állítottam össze ezt a szerszámosládát. Gyorselemzési szerszámosláda idősebbeknek és haladóknak:

1. Térképszabály – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei már egy ideje nem publikálnak térképeket.

2. Időszabály – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei nem a ma aktuális helyzetéről beszélnek, hanem a múlt dicsőségébe révednek, vagy jövőbeli terveket hegyeznek.

3. A »képest« szabály  – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei abszolút eredmények helyett a KÉPEST rőfjével mérik a védencüket. Pl. »a szakértők elvárásaihoz képest« vagy »a saját maga tavalyi teljesítményéhez képest« stb...A probléma csak az, hogy a háborút nem az elvárások vagy a korábbi önmagunk ellen vívjuk, hanem az ellenség ellen.

4. Szemenszedett számvarázs – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei bonyolult számok alá probálnak rejteni egy igen egyszerű valóságot. Különösen gyanúsak az idegen nyelvű forrásokból kiollózott formatervezett grafikonok.

5. A morális győzelmek ünneplése – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei a védencük morális felsőbbrendűségét, népszerűségét stb. ünneplik. Különösen gyanúsak a hivatkozások amikben a »nemzetközi« jelző szerepel.

6. A deskriptív és a normatív keverése – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei a VAN helyett a KÉNE fogalmaiban futtatják az eszméiket, póráz és szájkosár nélkül. Az olvasó ebben az esetben, halmazati büntetésként, nem valóságleírást kap, hanem az »Álmodtam egy világot magamnak« geopolitikai magyarhangját.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2024. szeptember 24. 17:02
Nem haladóknak való olvasmány, itt nem a vágy vezérelt jövőt vetítik.
Héja
2024. szeptember 24. 16:49
Okos elemzés. Pont.
packó_
2024. szeptember 24. 12:34
Nagyon jó írás. Csak annyit hozzá, hogy láthatóan mi, mindannyian rosszul állunk, a többi illúzió. Az Indexen fent van egy ruszki animáció, amely azt ábrázolja, hogy égetik el atommal Londont. Kurva gyorsan abba kellene hagyni ezt az egész nagyfaszoskodást. Valahogy jobban hiszek abban, hogy az oroszok józanabbak. Most. De mi lesz, ha ott a nem józanabbak jutnak hatalomra.
EvaR
2024. szeptember 24. 12:13
Nos, a fórummotor elnyelt néhány hozzászólást, Mandi, drága, cenzúra van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!