Átfogó offenzívát indítottak az oroszok Ukrajna keleti részén

2024. július 23. 20:13

Az ukrán vezérkar kedd délutáni helyzetjelentésében 22 orosz támadásról számolt be.

2024. július 23. 20:13
null

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim / Anadolu Agency via Getty Images

Átfogó támadást indítottak az orosz csapatok Ukrajna keleti részén. Az ukrán vezérkar kedd délutáni helyzetjelentésében 22 orosz támadásról számolt be a Donyeck régióban található Kramatorszk nagyváros irányában – adta hírül az MTI.

A közlés szerint az orosz csapatmozgásokat 11 légitámadás támogatta. Az ukrán erők – a tájékoztatás szerint – megállították az orosz előretöréseket.

Az UNIAN hírügynökség az ukrán katonai felderítésre hivatkozva arról számolt be, hogy Donyeck városának határában amerikai HIMARS-rakétákkal megsemmisítettek egy orosz Tor önjáró légvédelmi rakétarendszert.

(MTI) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2024. július 23. 21:26
Biztos voltam benne, hogy a huszonháromból minimum harmincötöt megállítottak.
gyzoltan-2
2024. július 23. 21:15
Élnek a vélt, vagy valós lehetőséggel az oroszok..! Amerika bizonytalan időszaka következik...
Pandaka pygmaea
2024. július 23. 20:53
Ne szarozzanak: 22-ből 33-at lőttek le az ukik.
Intel
2024. július 23. 20:40
Az ukránok is támadják az oroszokat amint a Mandiner oldalain is olvassuk. Kölcsönösen megy a gyilkolászás. Az a kérdés, ki bírja tovább? Az, hogy pillanatnyilag hol van a front és merre mozog részletkérdés, pillanatnyi állapot. Az az egyetlen, igazi kérdés, hogy az USA mit akar. Ha győznek a demokraták akkor a háború tíz évig is tarthat és az oroszok megsemmisítő vereségével fog zárulni, felbomlik az orosz államszövetség, indul a vadprivatizáció, a rablás, a jelcini idők térnek vissza. Ha a republikánusok győznek akkor is van esély egy ilyen forgatókönyvre de sokkal kisebb. Az ukránok (pontosabban az oligarcháik) mindenképp jól járnak. Az első esetben ott lehetnek az orosz vagyon fölfalásánál az első sorban. A második esetben viszont Európa megszállásából fognak profitálni. Az USA ugyanis az ukránoknak fogja kiszervezni az EU "védelmét" ami gyakorlatilag megszállást jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!