Annalena Baerbock nem küldené haza az afgán bűnözőket, de ígéri: figyel majd rájuk

2024. július 29. 22:33

Pedig még Scholz kancellár sem akarja az országban látni őket.

2024. július 29. 22:33

Nyitókép: Abdesslam Mirdass / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Megkérdezte a német Die Welt Annalena Baerbockot, Németország zöld külügyminiszterét, hogy mit gondol a bűncselekmények miatt elítélt afgánok és szírek hazaküldéséről. A kérdés apropóját az adta, hogy Olaf Scholz kancellár korábban bejelentette: a veszélyt jelentő iszlamistákat és a legsúlyosabb bűncselekmények miatt elítélteket a jövőben 

annak ellenére haza kívánja toloncolni Afganisztánba és Szíriába, hogy Németország jelenleg egyik országgal sem tart fenn diplomáciai kapcsolatokat.

Ezt azzal hidalnák át, hogy Afganisztán és Szíria szomszédain keresztül bonyolítanák le a kitoloncolásokat; a német belügyminisztérium már tárgyal is az ügyben.

Annalena Baerbock ugyanakkor ennek lehetőségével kapcsolatban továbbra is szkeptikus: bár elvben haza kellene toloncolni a bűnözőket azután, hogy Németországban leülték büntetésüket, „ez nem triviális, ezt láttuk a múltban is”.

Ezért a hazatoloncolás helyett más megoldást javasol, tekintettel arra, hogy Afganisztánban például „iszlamista terrorrezsim uralkodik”:

szerinte a szövetségi kormánynak azon kellene dolgoznia, hogy a büntetésüket leült bűnözőkre jobban figyeljen az állam,

hogy „Németországban a lehető legjobb védelmet adhassuk meg például a veszélyeztetők megfigyelése által”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. szeptember 04. 08:31
Ez a Baerbock nem normális, vagy ennyire alávalóan gonosz?
Zolotarjov
2024. szeptember 04. 07:57
Ez hülye..
pipa89
2024. július 30. 16:28
Összezárni velük Baerbock asszonyt, hogy szemmel tudja tartani őket!
vaszatyi
2024. július 30. 12:01
A lengyelek elfelejtették a 2. Világháborút. A szüleikkel, nagyszüleink kellene beszélgetniük. OŚWIĘCIM...AUSCHWITZ... A HOFI MIKOR MESÉLTE A RÁKOSI RENDSZERBE A DISZNÓNAK 14 KELLETT VOLNA KÖLYKEZNI. NA ILYENEK A LENGYELEK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!