Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Jourová beleszállt Orbán szlogenválasztásába

2024. június 25. 16:09

Szerinte nem túl eredeti az Európa naggyá tételéről szóló jelmondat.

2024. június 25. 16:09

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Nem mindenki rajong Magyarország szlogenjéért az Európai Unió Tanácsa közelgő elnöksége kapcsán – írta meg a Politico. Budapest a

 „Tegyük Európát újra naggyá” mottót fogja használni a Tanács élén töltött hat hónapos időszakban.

Mindez utalás Donald Trump 2016-os kampányszlogenjére.

Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke kedden rövid, de velős véleményt adott Magyarország Trump által inspirált szlogenjéről.

„Nos, nem túl eredeti, igaz?” – kérdezte nevetve.

Jourová az Általános Ügyek Tanácsának ülése előtt nyilatkozott, ahol téma volt Budapest uniós értékekkel való állítólagos szembenállása. Elmondta, hogy a Bizottságnak észrevételei vannak a sajtószabadságról és a jogállamiságról Magyarországon.

Magyarország évek óta vitában áll Brüsszellel olyan kérdésekben, mint a migráció és Ukrajna támogatása. A hónap elején az Európai Bíróság 200 millió eurós bírságot szabott ki Budapestre az EU menekültügyi törvényeinek megsértése miatt.

Jourová hozzátette, hogy a Tanács elnöksége lehetőség kellene legyen a magyar kormány számára, hogy megmutassa, képesek ezt a feladatot becsületes közvetítőként ellátni.

„Csak azt várom, hogy történjen valami, ami a professzionalizmust mutatja, és remélem, hogy semleges és professzionális teljesítmény lesz” – mondta.

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Meritokrata
2024. június 26. 10:44
Szerinte sokkal jobb és eredetibb lenne a "B@sszuk el jobban Európát!"
auditorium
2024. június 26. 10:02
Ez lesz Jourova Hattyúdala.
virag-os
2024. június 25. 23:54
Onnan lehet tudni, hogy jó valami, ha belekötnek, lenézik, kritizálják. "Nos, nem túl eredeti, igaz ?"mondja a zseni. Hát ez betalált náluk, remélem fáj is.
Jose
2024. június 25. 23:15
Mennyire hangsúlyozta a professzionalizmust. Ez a banya... Az EU vezetése olyan messze van tőle, mint Makó Vlagyivosztoktól. És ő motyorogja a baromságot. Hogy szakadna rá a plafon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!