Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szlovák miniszter: Fico már nincs életveszélyben

2024. május 16. 05:50

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. május 16. 05:50
British Prime Minister David Cameron Attends European Council Meeting Following The UK's Decision To Leave The EU

Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

Ahogy a Mandiner korábban megírta, szerdán merényletet követtek el a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen. Miután több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán. A Reuters értesülése szerint Robert Fico már túl van az életveszélyen. Ezt a szlovák kormány egy minisztere is megerősítette.

A fegyveres ötször lőtt rá az 59 éves szlovák miniszterelnökre, akit szerda este kritikus állapotban szállítottak kórházba, később pedig megműtöttek.

Nagyon megdöbbentem. Szerencsére, amennyire tudom, a művelet jól sikerült és azt hiszem, hogy túléli. Jelenleg nincs életveszélyes helyzetben

– mondta Tomas Taraba szlovák miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter a BBC Newshour című műsorában.

A szlovák védelmi miniszter, Robert Kalinak néhány órával korábban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Fico „súlyos politraumát” szenvedett a több lőtt seb után. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. május 16. 09:35
Legalább a ,ne ölj’ parancsával mindannyiunknak egyet kellene értenünk és mélyen elítélnünk azokat, akik ilyen eszközökhöz folyamodnak - saját önzésük érdekében. Ez lenne az egészséges diskurzus alapja. Mondjuk, innen kezdődhetne a demokrácia. Legyen ez egy alapelv, ha már vannak olyanok, akikben ez még nem tudatosodott! Nem hittem volna, hogy így le lehet zülleni - érvek helyett golyó.
Welszibard
2024. május 16. 09:09
Ez a Cintula költőnek siralmasan gyenge, gondolom prózaírónak is hasonló színvonalú. Az, hogy zsigerből felbugyogott szavakat összehajigálunk az legfeljebb látlelet de nem irodalom. Ez is bizonyítja, hogy értelmiséginek nevezett emberek is lehetnek primitív ösztönlények. Nem áll túl messze Magyar Péter zsigeri bosszú uszítása sem.
iimre
2024. május 16. 09:06
Semmi gond, munkahelyi baleset. Biztos nincs semmi az amatőr merénylő mögött — egy profi olyan távolságból azért végzett volna vele 5 golyóval.
valerian-0
2024. május 16. 08:47
Istennek legyen hála!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!