Gerard Depardieu színésztársát, Asterixet is szexuális zaklatással vádolják

2024. május 31. 17:37

A párizsi Antoine színház visszamondta az előadásait a vádak miatt.

2024. május 31. 17:37

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: JOHANNES EISELE / AFP

A párizsi színház lemondja az Asterix-ként megismert sztár, Edouard Baer előadásait szexuális zaklatás vádja miatt – írta meg a Guardien. Edouard Baer azt mondta, „nem ismeri fel magát” a hat nő által felhozott zaklatási és bántalmazási vádakban. Baert, aki a kitalált gallt alakította a 2012-es Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című kasszasikerben Gérard Depardieu oldalán,

 hat nő vádolta meg zaklatással és szexuális erőszakkal 

a Mediapart online hírportál és a Cheek feminista weboldal közös cikkében a múlt héten. A Depardieu-t ért többszörös vádak, amelyeket a 75 éves színész tagad, hozzájárultak az elmúlt hónapokban Franciaországban a #MeToo vádak újabb hullámához. Baer, aki a tavalyi Daaaaaali! című filmben Salvador Dalí festőművészt is alakította, 

júniusban a párizsi Antoine színházban mintegy 15 élő showműsorban lépett volna fel. 

A színház csütörtökön jelentette be a lemondást, de nem reagált a magyarázatot kérő megkeresésekre. Baert azzal vádolták, hogy 2013 és 2021 között hat huszonéves nőt zaklatott és bántalmazott az irodájában, valamint színházi produkciók és rádiószereplések során.

Nem ismerek magamra a nekem tulajdonított szavakban vagy gesztusokban, de csak sajnálatomat tudom kifejezni, hogy viselkedésemmel kellemetlen helyzetbe hoztam vagy megbántottam ezeket a nőket. 

Nem voltam elég intelligens ahhoz, hogy ezt érzékeljem” – mondta Baer a Mediapartnak és a Cheeknek adott nyilatkozatában. A francia parlament a héten külön meghallgatást tartott a filmiparban tapasztalható szexuális zaklatásról. Csütörtökön a casting igazgatók felszólították a törvényhozókat, hogy tiltsák be a meztelenkedést a meghallgatások során – ez egyike a visszaélések megelőzését célzó új törvényjavaslatoknak.

 

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 537 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi-2
2024. május 31. 19:21
Vajon a nadrágszíj előkerült?
johannluipigus
2024. május 31. 18:42
A színész részéről a válasz nem tűnik egy határozott nemnek.
coyote-0
2024. május 31. 18:27
"hat nő vádolta meg zaklatással és szexuális erőszakkal" Magyarul nem akarta a rusnya némbereket megkefélni, ezért így állnak bosszút.
Pandaka pygmaea
2024. május 31. 17:49
Agyrém.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!