Daily Telegraph: Még el sem kezdődött a világháború, de Európa már el is veszítette

2024. február 26. 11:46

Richard Kemp szerint az öreg kontinens nem várhatja mindig Amerika segítségét.

2024. február 26. 11:46

Egy magas rangú volt brit katonai vezető szerint Európa már most elvesztette a következő világháborút, pedig az még el sem kezdődött – írja a The Telegraph.

Richard Kemp legújabb véleménycikkében arra a következtetésre jutott, hogy nem várhatja el mindig Európa az Egyesült Államok segítségét. Ennek tudatában azonban nem tűnik túl logikusnak, hogy a brit kormány folytatta a hadsereg létszámának csökkentését. Richard Kemp egyébként nyitva hagyja a kérdést, hogy Európa már most elvesztette a következő világháborút, annak ellenére, hogy az még el sem kezdődött.

Az orosz-ukrán háború kitörése után Németország még mindig nem növelte érdemben a védelmi kiadásait.

A Mandiner február elején beszámolt egy olyan forgatókönyvről, ami szerint az esetet vizsgálta, hogy mi történne akkor, ha az Egyesült Államok magára hagyná Európát. Ezzel a kérdéssel Andrew Lilico brit közgazdász foglalkozott.

A cikk szerzője azonban azt állapította meg, hogy nagyon kevés az esély arra, hogy megtámadja Oroszország Európát,

hiszen nem rendelkezik elegendő erőforrással Moszkva ahhoz, hogy egy győzelemhez szükséges méretű hadsereget létrehozzon és fenntartson.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 26. 20:13
IGAZA VAN EUROPÁT IDIOTÁK IRÁNYITJÁK MERKEL OTA ILYEN FSSZOPO CSURHÉHEZ MIÉRT KELL TARTOZNUNK???????????
vandor-58
2024. február 26. 19:42
Milyen igaz Európa szépen elásta magát, annyira kűldték a fegyvereket Ukrajnának hogy meglepődnék ha ezek után maradt volna annyi hogy megvédje magát egy hasonló ínvázióval szemben ebből is látszik hogy Putyin pontosan tudta előre hogy elhúzodó háborút kell vívnia de lehet hogy sokkal nagyobb bulira készült, végül is mindegy így vagy úgy de elérte célját ha Európának neki akar menni ukrajna után túl nagy ellenállásba biztos hogy nem fog űtközni hiszen jóformán nincs mivel megvédje magát az ukránok segítettek ez ügyben.
polárüveg
2024. február 26. 17:30
Európát lefegyverezték. Hosszú ideje zajlik a liberálisok hadseregzüllesztése, gyengítése. A haderő ukránoknak átadása csak pont volt az i-re. Miközben a legtöbb európai ország chivavá-vá kicsinyítette a véderejét, addig egy harci vérebet felneveltek, és a pórázt Európán kívülre adták: "Ukrán képviselő: Készen állunk a háborúra Kínával (videó) Alekszej Goncsarenko szerint az ukrán hadsereg a második legerősebb a szabad világban." https://mandiner.hu/kulfold/2024/02/ukran-kepviselo-keszen-allunk-a-haborura-kinaval-video Nem Oroszországtól kell félni, aki üzletelni akar(t) Európával. Attól az Ukrajnától kellene félni, amely a háború előtt a csőd összeomlása előtti állapotba került, mert az ukrán elit gigakorrupciója miatt képtelen stabil létre. Most ingyen támogatásból és viszem hitelre él Európa terhére. Ha nem kap apanázst, akkor jobb esetben zsarolni, fenyegetni fog. A szabad világ második legnagyobb hadseregének szörnnyé tett katonaállamaként. Isten óvja az ukrán s minden népet!
Akitlosz
2024. február 26. 15:18
Amerika a saját érdekeit védi Európában. Megakadályozza, hogy Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország stb. felemelkedhessen és a konkurenciájává válhasson. A NATO elnyomó szervezett, megakadályozza a német-francia, a török-görög, a magyar-román stb. konfliktust. Cserében az európai országok harcolhatnak az amerikai érdekekért Afganisztánban, Irakban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!