Világ proletárjai, énekeljetek!

2024. október 16. 11:41

A kommunizmus nem halt meg. Nyugati képviselői ott vannak az egyetemi campusokon, az intézményekben.

2024. október 16. 11:41
MEP Ilaria Salis attends the presentation of the comic book ''Questa Notte Non Sara Breve'' by Zerocalcare, based on the detention of Ilaria Salis in Budapest, at Fabbrica Del Vapore in Milan, Italy, on September 15, 2024.
Fekete Rajmund
Látószög blog

Nyitókép: Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Külön elemzést érdemelhetne Manfred Weber és a baloldal új messiásának, Magyar Péternek a romantikus egymásra találása is, akik robot módjára mondják vissza a már unalomig ismert O1G-EU-komform paneleket. Ezen kívül nincs és úgy látszik, nem is lesz mondanivalójuk. »Mondanivaló nélkül pedig nincs politika. Fikázás, hőbörgés, és ökölrázás van« (Schmidt Mária).

Ha már viszont ökölrázás!

A magyar miniszterelnök beszédét egy rögtönzött kulturális műsor követte az EP-balosainak (értsd: kommunisták) előadásában, akik Orbán Viktor és politikája elleni tiltakozásuk jeléül

ökölbe szorított kézzel énekelték el a partizán kommunisták himnuszát, a Bella Ciao-t.

Roberta Metsola, az EP elnöke lányos zavarában csak annyit tudott hozzátenni: ez nem az Eurovíziós Dalfesztivál és nem is a nagy pénzrablás helyszíne – utalva ezzel a népszerű Netflix-sorozatra. A lyukas zászlót politikai célokra épp kisajátítani akaró Magyar Pétertől pedig azóta sem láthattunk egyetlen közleményt Facebook-posztot, melyben mélységesen elítéli képviselőtársai akcióját. Noha ebben semmi meglepő nincs, hiszen épp nemrég lamentált azon, hogy egy kis szuverenitás feladása még nem akkora probléma. A hazai és a nemzetközi sajtó pedig valójában egy jó gegként fogta fel, amely lehetőséget adhatott arra, hogy egy-egy cikk erejéig a dal eredettörténetével foglalkozzanak.

Sajnos azonban ez egy sokkal mélyebb problémára hívja fel a figyelmet.

Arra a kelet–nyugat felfogásra, amely az eltérő történelmi tapasztalatokból adódik. Abból, hogy a kelet-közép-európai népek többsége 1939-től 1991-ig megszállás, idegen uralom alatt állt. Szuverenitásukat elvették, függetlenségüket megszüntették, elnyomták, kizsákmányolták őket, faji- majd osztályalapon válogattak barát és ellenség között.

A közép-kelet-európai népek együtt tapasztalták meg a világháborút, a népirtást és a terrort a szocialista, valamint a nemzetiszocialista ernyő alatt. És hiába telt el több mint három évtized a kommunizmus bukása és a rendszerváltoztatás óta, sajnos ki kell jelentenünk:

a kommunizmus nem halt meg.

Nyugati képviselői ott vannak az egyetemi campusokon, az intézményekben, a médiában és ahogy Strasbourg példája is mutatja, az Európai Parlamentben is. Ezért nem látnak semmi kivetnivalót abban, hogy a Magyarországon összevert emberekért elítélt antifa Ilaria Salisból EP-képviselő lehet vagy abban, hogy kommunista dalok hangozhatnak el az Európai Parlamentben. »A Nyugat vezetői, parlamenti képviselői, szónokaik, publicistái, írói és véleményformálói képesek voltak évtizedeken át szemet hunyni a 15 milliós Gulag felett« – mondta épp ötven évvel ezelőtt Alekszandr Szolzsenyicin, akinél kevesebben tettek többet azért, hogy a világ megismerje a kommunizmus igazi természetét. Szavai sajnos azonban továbbra sem vesztették érvényüket. A nyugati fejletteket ugyanis hidegen hagyják a kommunizmus égbekiáltó bűnei és továbbra sem érdekeltek abban, hogy levonják a megfelelő következtetéseket.

A Nyugat szemmel láthatóan nem tanult a kommunizmus bukásából.

Elitje még mindig azzal áltatja magát, hogy a kommunizmus végső soron jót akart, csak a megvalósításba csúszott egy kis hiba. Dinesh D’Souza szerint »a szocializmusra tett újabb kísérlet olyan, mint Elizabeth Taylor nyolcadik házassága; az élettapasztalaton felülkerekedett a vak remény.«

Mi azonban már tudjuk, mire képes a vak remény és köszönjük, de nem kérünk belőle. Nekünk, akik mind a két totális diktatúrát megszenvedték, hatalmas a felelősségünk egy olyan Európában, melynek nyugati fele nem ismeri a szabadság árát és jelentőségét, nem ismeri a diktatúrák valódi arcát, nem becsüli meg a nemzeti örökséget és identitását.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. október 16. 13:48
"ez nem az Eurovíziós Dalfesztivál" m.youtube.com/watch?v=QYPjeDBsx68 (Ha Brüsszel fütyül - rögtönzött kulturális műsor)
Kovács Ubul
2024. október 16. 13:12
"Már akkor fidesZes voltam, amikor azt még MSzMP-nek hívták." /fidesZnyik hitvallás/
elfújta az ellenszél
2024. október 16. 13:04
Kísértet járja be Európát. Most már nem a lengyel vízvezeték szerelő megy Franciaországba, hanem nyugatról jönnek hozzánk vascsövekkel, és nem azért hogy megjavítsák a vízvezetéket.
csendbiztos-2
2024. október 16. 13:01
Na jó,de ezeknek a nagy része kávéházi operett kommunista.Akik,mint Marx és Engels,sűrű szivarfüstbe burkolózva,viszkit és konyakot kortyolgatva beszélgetnek az "eszméről".Azt se felejtsük el,hogy annó a nyugati demokráciákban demokratikus választások útján szereztek parlamenti mandátumokat.A jelenlegi helyzetben az eu-ban többségben levő bal-libsi,zöld,valamint jobbközépnek(néppárt)nevezett pártok a veszélyesek.Ezek azok akik keményen kacsintgatnak a kommunizmus felé,lásd weber,aki nyíltan kívülről akarja Orbánt eltávolítani a hatalomból.Ezért kell az eu-n belül demokratikus módszerekkel rendet teremteni.Úgy látom,ha lesz még eu,ez mimimum 5 év múlva valósulhat meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!