Brüsszelben bevallották: ezzel a trükkel szerez európai pénzt a Hamász

2024. február 14. 18:17

Mégiscsak jut a pénzünkből a palesztin terrorszervezetnek.

2024. február 14. 18:17
null

Régóta vita tárgya az Európai Unióban, hogy jut-e európai pénz palesztin terroristákhoz. Várhelyi Olivér, az Európai Unió bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős – nem mellesleg magyar – biztosa már az október 7-i terrortámadást követően is leállíttatott egy Palesztinába irányuló uniós segélycsomagot,

mert nem volt benne biztos, hogy abból tényleg egy eurocent sem jut terroristákhoz.

Szándékát végül az Európai Bizottság többi tagja meghiúsította, az Európai Parlament egy marokkói születésű francia zöld képviselője pedig kampányt indított a lemondatására.

Ezt is ajánljuk a témában

Ebbe a vitába szállt be most Michael Freilich, aki a Fidesz által is megcélzott Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába tartozó belga konzervatív pártot – nem mellesleg az ország legnépszerűbb politikai erejét – képviseli a belga parlamentben. Az Ynet beszámolója szerint Freilich felkérdezte a belga kormányt azzal kapcsolatban, hogy miként működik a Hamász terrorszervezett az országban – és meglepő választ kapott.

Paul Van Tigchelt igazságügyi miniszter ugyanis közölte:

„a Hamász Belgiumban fedőcégek hálózatán keresztül aktív, és olyan adománygyűjtő tevékenységekben vesz részt, melyek végső soron a Hamászhoz csatornázzák el a pénzt a palesztinoknak szánt humanitárius segély álcájában”

.

Ezzel a belga igazságügy-miniszter megerősíti a magyar kormány és a magyar biztos feltételezéseit: az Európából segélyként feladott összegek bizony nagyonis megérkezhetnek a terroristákhoz.

Miután az igazságügy-miniszter elárulta, hogy a Hamász fedőszervezetei adománygyűjtéssel és lobbizással is foglalkoznak, Freilich mindjárt talált is egy EUPAC (Politikai Kapcsolatok Európai-Palesztin Tanácsa) nevű belgiumi lobbiszervezetet, amely hivatalosan ifjúsági zenei, kulturális és sportprogramokkal foglalkozik Marokkóban, de történetesen három palesztin vezeti, vezetőjét,

Majed Al-Zeert pedig 2008-ban Háled Mesál akkori, 2015-ben pedig Iszmáíl Hanije mostani első számú Hamász-vezérrel látták együtt.

Az EUPAC saját bevallása szerint a belga politikában „a közel-keleti régió geostratégiai helyzetének fontosságába való befektetésen dolgozik”, amely a palesztinok „megszállás alóli felszabadításának” része. Ennek érdekében találkoznak európai politikusokkal, és tartanak szemináriumokat, kampányokat, workshopokat.

Nyitókép: Mahmoud ZAYYAT / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. február 14. 23:13
Micsoda meglepetés, valójában semmi új a nap alatt mindössze kibújt a szőg a zsákból, ami már elég régóta nyílt titok volt, Európa már egy ideje maga alatt vágja a fát és az úgynevezett brüsszeli elit élvezettel aszisztál ehhez mert úgy gondolják hogy jól cselekszenek, és nem hajlandóak beismerni mekkora tévedésben élnek.
lemez
2024. február 14. 19:52
Csekk meg donáth oda utaltatta a diákok erasmus pénzúnket.Megszavazta a hamász diákjainak tóbb éve.
P_F_Juli
2024. február 14. 19:36
Paul Van Tigchelt igazságügyi miniszter ugyanis közölte: „a Hamász Belgiumban fedőcégek hálózatán keresztül aktív, és olyan adománygyűjtő tevékenységekben vesz részt, melyek végső soron a Hamászhoz csatornázzák el a pénzt a palesztinoknak szánt humanitárius segély álcájában” Természetesen senkihez sem gurultak dollárral vagy euróval megrakott bőröndök, á, dehogy! A fényességes EU-s gazemberek megítélése szerint ők éppen ezért "jogállam" oszlopai, mert még ezt is megtehetik. Míg bennünket koholt vádak alapján a jogállamiság megsértésével vádoltak, ezen cím alatt forrásokat tartottak vissza, addig ők terroristákat engedtek támogatni. Azok a civil szervezetek mégis csak megalakulhattak, bejegyezték őket, és működhetnek. Nem átallották Várhelyi Olivért támadni azért, mert "...már az október 7-i terrortámadást követően is leállíttatott egy Palesztinába irányuló uniós segélycsomagot, mert nem volt benne biztos, hogy abból tényleg egy eurocent sem jut terroristákhoz."
Takagi
2024. február 14. 19:21
Van mibűl! Az emberek pénzéből. Maffia, terroristapárti balos szemetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!