Zelenszkij Beregszászon: Mi, magyarok és ukránok mind Ukrajna állampolgárai vagyunk és a saját országunkat védjük

2023. augusztus 03. 08:03

Az ukrán elnök megköszönte a magyar katonák bátor kiállását.

2023. augusztus 03. 08:03

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kárpátalján járt, ahol részt vett egy koordinációs, biztonsági és szociális helyzetről szóló ülésen. Ezt követően találkozott a helyi magyar közösség képviselőivel és a magyar katonákkal.

Ezt is ajánljuk a témában

Az esemény után Twitter-oldalán számolt be a találkozóról, amelyben leírta, ez volt az első ilyen találkozása a magyar harcosokkal. 

Mi, magyarok, ukránok, vagy más nemzeti kisebbség tagjai, mind Ukrajna állampolgárai vagyunk. Mindannyian az országunkat védjük, és segítjük a harcosainkat, hőseinket"

– írta a bejegyzésben. Ezt követően megköszönte a magyar katonáknak, és Kárpátalja minden lakosának a bátor kiállást, és, hogy befogadták az oda érkező ukrán menekülteket. Hozzátette, Oroszország fenyegetést jelent Európa minden népére, akik szabadságot és békét szeretnének.

Ukrajna győzelme egész Európát meg fogja menteni, köszönhetően a hőseink erejének”

– zárta le a posztot.

Nyitókép: Twitter/Volodimir Zelenszkij

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 05. 14:47
Ukrajna védi a nagy semmit.... szlovákiai magyarként nagyon mérges vagyok arra a bizonyos magyar polgármesterre,sosem voltunk megalkuvók,nem szabad a náciknak behódolni...akkor sem tenném,ha a fejembe kerülne....aki magyar,maradjon magyar a haláláig...
cinkegolyó
2023. augusztus 04. 15:10
https://24.hu/kulfold/2023/08/04/beregszaszi-polgarmester-a-haboru-osszeboronalt-minket-zelenszkijjel/ Interjút adott a 24.hu-nak Babják Zoltán, a város magyar polgármestere azt követően, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tett Kárpátalján. Elhányom magamat, a magyar város polgármestere sem magyar már!
vip era
2023. augusztus 04. 15:05
Mondjuk a kis geci se nem magyar,se nem ukrán. Egy Oroszországban született zsidó. Ennyi.
Nyégé
2023. augusztus 04. 12:37
Sajnos túl sok lett a háborús hős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!