A hírek ukrán szempontból nem jók

2023. november 05. 12:06

Katonai győzelemre Ukrajnának nincs reménye.

2023. november 05. 12:06
ZELENSZKIJ, Volodimir
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Szolgálati közlemény: csütörtökig nem leszek telefonon sem elérhető a sajtónak – Ukrajnába megyek és nagyon sűrű a programom.

A hírek ukrán szempontból nem jók – bár a Dnyepernél vannak kisebb győzelmek, de ott nem fenntartható egy nagy támadás, ezek inkább huszáros, bátor, de nem döntő vállalkozások. Katonai győzelemre Ukrajnának nincs reménye – bár mozgósítás nélkül Oroszország sem képes döntést kicsikarni rövid távon. A jelen helyzet, a felőrlő küzdelem, ahogy Zaluzsnij ukrán vezérkari főnök is kimondta (és amit én ezer éve mondok) az oroszoknak kedvez.  Az ukrán kivérzés persze lassú, de elkerülhetetlen jelen helyzetben. Jönnek is a hírek, hogy a nyugatiak már tárgyalnának. Lehet hamarosan nem lesz szitokszó a tűzszünet – de Zelenszkij ezt nem tudja levezényelni. Egy Zaluzsnij, egy háborús hős talán. Nagyon érdekes, amit Arisztovics mond – bár az ő lakossági támogatottsága nulla. Bécsből, Firtas és Ahmetov féle oligarchák támogatását élvezve dobja be ötleteit a  meggyötört ukrán társadalom elé.

Katonai fejlemények: egyes hírek szerint nagy csapás érte a munkácsi 128-as dandárt. Kárpátalján több napos gyászt hirdetett a kormányzó. Nincs hivatalos kommunikáció, de állítólag dróncsapás volt. Forrásaim szerint szinte minden nap vannak temetések.”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. november 26. 08:32
Figyelemmel kísértem Demkó szakértését. Bár valószínűleg pontosan érzékelte a helyzetet, mindig fontosabb volt neki a NATO-s bandához való dörgölőzés, ami persze a munkája miatt érthető. Sokszor elhallgatta a valóságot, ha direktbe' nem is hazudott. A nagykép sem állt össze sosem a részéről. Itt van például ez: "A hírek ukrán szempontból nem jók – bár a Dnyepernél vannak kisebb győzelmek, de ott nem fenntartható egy nagy támadás, ezek inkább huszáros, bátor, de nem döntő vállalkozások." Ezeket a Dnyepernél győzelmeket nem igazán értem. Ez olyan, mint amikor a fogyatékos gyereket megdícsérik, ha egyszer betalál a kanállal a saját szájába.
BBrutus
2023. november 07. 19:43
Az elején még máshogy szakértettél Demkó. Ülj le, egyes!
tésztagyári szakmunkás
2023. november 07. 14:41
"A hírek ukrán szempontból nem jók" Az a jó!
pipa89
2023. november 07. 09:37
Az ukrán hírek sosem voltak jók, csak a nyugati FOS-hajlította világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!