Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Oroszország szerint a „tévesen besorozott” katonák maguk is hibásak a helyzetért

2022. december 23. 18:06

Volt már példa arra is, hogy mozgósítottak egy 59 éves embert, aki nagyothalló, fél szemére vak és rákos.

2022. december 23. 18:06
null

Alekszej Kulicskov, a Tyumeni terület katonai komisszárja szerint a mozgósítással „tévesen besorozott” orosz katonák többsége „maga is hibás” a jelenlegi helyzetért – olvasható az Unian cikkében.

„Mi nem mondjuk, hogy tévedésből hívták be. A polgárokat mozgósítással sorozták be! Ha voltak is hibák, azok a legtöbb esetben magának a polgárnak a hibája. Mert valaki nem adta le időben a regisztrációs adatait, és nem jelentkezett a lakóhelye szerinti katonai komisszáriumnál” – nyilatkozta Kulicskov, aki elmondta azt is: több mint 50 nagycsaládos családapa, akiket tévedésből hívtak be, már visszatért. A többi sorköteles azonban továbbra is szolgál.

Problémás a mobilizáció

A lap szerint Oroszországban a mozgósítás kezdete óta problémák merültek fel, például olyan férfiaknak küldenek idézést, akik egészségügyi okokból nem tudnak szolgálni.

Sor került már arra, hogy mozgósítottak egy 59 éves sebészt, aki nagyothalló, fél szemére vak és rákos.

Ugyanígy Habarovszkban egy skizofréniával diagnosztizált férfit soroztak be egy lövészzászlóaljba. 

Nyitókép: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. december 23. 19:59
A „tévesen besorozott orosz katonák többsége maga is hibás”. Ezek a fránya ruszkik TANULNAK ORBÁNTÓL. Aki a saját hibáit mindig másra tolja, másokat okol értük. Sorost, Gyurcsányt, a migráncsokat, Prüsszelt, no meg a Nyuszit.
Katzky Márton
2022. december 23. 19:05
Magyarországon a 80-as években bevonultattak csípőficamos , asztmás, valamint szociopata embereket is . Ez személyes tapasztalat. Ha a delikvens nem jelenti a személyes helyzetében beállt változásokat, akkor bizony így járhatott ...
stug
2022. december 23. 18:59
"Putyin karácsonyi üzenete: Az orosz nép készüljön az örök háborúra" - mostantól az orosz társadalom egyetlen feladata a hadsereg szolgálata. A hadikommunizmus visszatért.
Csigorin
2022. december 23. 18:48
ha valaki elkoltozik, az egeszsegi allapotaban valtozas all be stb, azt jelezni kell a hadkiegeszito parancsnoksagon. ha nem jelenti be akkor utolag ne nyavogjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!