Halálos fenyegetéseket kapnak a szavazatszámlálók Philadephiában

2020. november 09. 17:30

Azzal fenyegették meg őket, hogy a második módosítás pont az olyan emberek miatt van, mint ők.

2020. november 09. 17:30

A philadelphiai republikánus szavazatszémlálási biztos elmondása szerint munkatársai halálos fenyegetséseket kapnak, mióta a múlt héten megkezdték a számlálást – írja a thehill.com. „Belülről kifelé nézve mindez nagyon zavarosnak tűnik” – mondta Al Schmidt egy a CBS Newsnak adott interjú során. „A nap végén megszámoljuk a szavazók által leadott szavazatokat. A körülötte zajló vitát nem értem” – fogalmazott. Schmidt szerint irodájának kritikusai „mindenféle őrült dolgokkal álltak elő” a város választási rendszereinek integritásával kapcsolatban, és kétségbe vonják a szavazatszámlálók pártatlanságát.

Trump elnök jelentős előnnyel kezdett Joe Biden előtt Pennsylvaniában, ahol nem számolhatták meg a levélszavazatokat a kedd esti választási nap előtt. Ezek után a következő napokban, főleg Philadelphia és Pittsburg térségében a levélszavazatok Biden felé lendültek, és a volt alelnök péntek kora reggelre átvette a vezetést. Csütörtök este Donald Trump sajtótájékoztatót tartott a Fehér Házban, amelyen a városban széles körben elterjedt választási csalásról beszélt és azzal vádolta az ottani tisztségviselőket, hogy a mérleget a demokrata jelölt javára döntötték.

Pennsylvaniában a demokrata partizánok három nappal a választások után is megengedték a szavazólapok beérkezését, és mi úgy gondoljuk, hogy mindenféle azonosítás nélkül is számolják azokat. Tehát nincsenek rajtuk postai bélyegzők, nincsen semmilyen azonosítás” – mondta Trump.

A Trump-adminisztráció több pert is indított Pennsylvania államban, amelyben arra kérték az ottani bírákat, hogy érvénytelenítsék vagy állítsák le egyes postai küldemények számbavételét. Az állami legfelsőbb bíróság a választások előtt napokkal úgy döntött, hogy  a koronavírus-járvány miatt meghosszabbítják a megyei postai küldemények szavazási határidejét.

Schmidt elmondta, hogy hívások érkeztek irodáikba, emlékeztetve őket arra, hogy mire szolgál a második módosítás (a fegyverviseléshez való jog – a szerk.) „Az olyan embereknek, mint mi” – mondta.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikediver
2020. november 10. 06:18
Miről beszélsz, Biden elszólta magát egy kampány videóban, hogy széleskörű, összehangolt választási csalást követtek el. Tájékozódj
Kriszta67
2020. november 09. 18:48
https://internetfigyelo.com/dr-steve-turley-ami-az-usa-ban-tortenik-az-allamcsiny/?fbclid=IwAR2YDts35_QFNB8VESGv7ygPCzypfIqkwZ4OVYI4EIh_TSqZNCNHujZ-g0A
Lenyeg Telen
2020. november 09. 18:37
Úgy látszik, hogy ezeknek a demokratáknak sem maradt más, mint a "tisztesség"...
Knerten
2020. november 09. 18:25
DRAIN THE SWAMP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!