Nincs új a nap alatt: exszocialista botrányhős is bekerült az árnyékkormányba

2022. szeptember 20. 12:00

Önkormányzati árnyékminiszternek készül az MSZP-ből emigráló Szaniszló Sándor polgármester.

2022. szeptember 20. 12:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Oláh Lajos és Bardóczi Balázs mellett a nem is olyan rég még az MSZP polgármestereként „tengődő” Szaniszló Sándor is bekerült Dobrev Klára árnyékkormányába mint önkormányzati árnyékminiszter.

Az immár a DK-ban politizáló politikus régóta tagja a tizennyolcadik kerületi közéletnek, több mint 30 éve él a városrészben. 1998-tól pénzügyi tanácsadóként az önkormányzatot, 2002 és 2010 között már alpolgármesterként szocialista főnökét, Mester Lászlót segítette.

Amint azt a Kontra.hu írja, épp ebben az időszakban kezdtek el cikkezni arról, hogy az egyébként tehetségesnek tartott politikus az egyik legjobban fizetett vezető a Demszky-érában.

De az egyik legismertebb pestszentlőrinci botrányban is előkerült a neve Szaniszlónak, 2009-ben derült ki ugyanis,

Az ügyben felállított hivatali vizsgálóbizottság viszont nem talált semmit, az MSZP-s városházán nem tudtak a kuplerájról. És azt sem találták aggályosnak, hogy a szálláshely üzemeltetését az a Bodnársport Kft. üzemeltette, ami Bodnár János korábbi szocialista alpolgármester tulajdonában állt.

Az egyébként aradi születésű és a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, a Külkereskedelmi Főiskolán, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen tanuló Szaniszlóval 2010 után is foglalkozott a sajtó. Többször felmerült a neve a Hagyó-ügy Fővárosi Közterület-fenntartót érintő szálánál – a politikus volt a fővárosi cég felügyelőbizottságának elnöke. A rendőrség hűtlen kezelés miatt az FKF-nél is nyomozást rendelt el.

Szaniszló a 2010-es kormányváltás után az MSZP tizennyolcadik kerületi vezére lett, és bár 2014-ben elindult a fideszes polgármester, Ughy Attila ellen, nem győzött. 2019-ben viszont összejött az általa áhított siker, így már nem csak a kompenzációs listának köszönhetően ülhet a Fővárosi Közgyűlésben. Ekkor még szocialistaként.

2020 februárjában viszont Szaniszló és Kiss László – óbudai, korábban szintén MSZP-s – polgármester átléptek a Gyurcsány-pártba.

– magyarázkodott akkor a lőrinci vezető. És a botrányok megválasztása után sem kerülték el. Ezeket IDE kattintva olvashatja el.

Szaniszló DK-s érája sem unalmas, belső villongások és botrányok egyaránt elkísérték az elmúlt években is az árnyékminisztert.

Nyitókép: Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. szeptember 20. 14:00
a maszop árulok vezére! pénzért hatalomért mindent!
zakar zoltán béla
2022. szeptember 20. 13:32
Gerince vagyon nagyon, EUR-os.
Rodolfo
2022. szeptember 20. 12:52
Hogyan is lehetne egy árnyékkormány tagjait átvilágítani, ha nem vetődik rájuk fény? Ja? Sehogy.
madar299
2022. szeptember 20. 12:52
Mivel rajta kívül már nincs méltóbb erre a posztra sem ! Hajrá Gyurcsány+némber , Hajrá Izrael !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!