Zila László mestercukrász és Farkas Vilmos cukrász kísérletezték ki Magyarország 2011-es országtortáját. A két profi elmondásuk szerint szeret olyan alapanyagokkal dolgozni, melyek elsőre döbbenetesen hangozhatnak a sütögető nagymamáknak és a nagyüzemi cukrászoknak egyaránt. Ennek ellenére, akik Zila László és Farkas Vilmos munkáit megkóstolják, elmondhatják, hogy az összhatás hagyományos. Az új országtorta esetében a kölesre építették a kompozíciót, így született meg a kecskeméti barackos kölestorta receptje.
Az édes csodát szemléltető jelleggel készítették el kedd délután a Laptopkonyha stúdiójában, Buza Sándor vezényletével. A cukrászok szerint az alapanyagok minősége nagyon fontos, azok nem helyettesíthetők, a speciális konyhai eszközök azonban egy kis kreativitással kiválthatóak. A tapasztalatok alapján a torta elkészítése még a rutinos hobbicukrászoknak is fél napos munka, mely folyamatos odafigyelést, fegyelmet és arányérzéket igényel.
Az édességet hivatalosan augusztus 20-án mutatják be, rögtön több ezer szelettel, amit a budai rakpartra pakolnak majd ki.