Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 21. szám

Szentkirályi Alexandra

Karácsony átverte a budapestieket

2024. május 22.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Az atomfegyverek korában is létezik még „igazságos háború”? A katolikus egyház vezetői szerint nem

Felelőtlen a Nyugat fokozott bevonódása a konfliktusba, hiszen nincs reális esélye a sikernek. Szilvay Gergely írása.

Cikk kép

Így (nem) látja Amerika az erdélyi magyarok sérelmeit

Más csoportokhoz képest kevésbé foglalkozik az Egyesült Államok a romániai magyarokat érintő jogsérelmekkel.

Cikk kép

A sportsikerek egyesítik a nemzetet – Fürjes Balázs a Mandinernek

Beszélgetés Fürjes Balázzsal, a NOB állandó magyar tagjával utcai sportokról, veszélyeztetett sportágakról és persze a párizsi olimpiai reményekről.

Cikk kép

Fókusz

Cikk kép

Óriási lehetőségek a kínai–magyar együttműködésben

Beérni látszik a keleti nyitás gazdaságpolitikája: a versenyképesség terén az EU-s környezet gyengülése mellett is jó pozícióba helyezik hazánkat az erősödő kínai kötelékek.

Cikk kép

Palántaláz

Minden tavasszal emberek sokaságát éri el a szenvedély, amit palántaláznak nevezhetnénk. Aki egyszer rabjává vált, az nemigen szabadul többé.

Cikk kép

Az új Buda

A legnépesebb, legváltozatosabb – és az egyik legfiatalabb – kerület a XI., sokszínű városrészekkel és rengeteg mikrotörténettel.

Cikk kép

Az anyatejjel is

Nem meglepetés a román nemzeti indoktrinációnak a mindenkori magyarénál ötven-százszorosan nagyobb foka.

Külföld

Cikk kép

Lesz-e II. Ursula?

Egyre kétségesebb, hogy Ursula von der Leyen képes lesz-e újrázni az Európai Bizottság vezetői tisztségében, ahogy egymás után derülnek ki az őt és családját övező botrányok.

Cikk kép

Elnökét vesztette Irán

Helikopter-balesetben meghalt Irán elnöke és külügyminisztere. Idegenkezűségről nem beszélnek a hatóságok, de a tragédia így is új fejezetet nyit az ország politikatörténetében.

Cikk kép

Merénylet után oszlik a köd

A Robert Fico elleni fegyveres támadás óta csak a törékeny közmegegyezés miatt nem estek egymás torkának a pártok és választóik Szlovákiában.

Közélet

Cikk kép

Remélem, győz a konzervatív forradalom – Stumpf István a Mandinernek

Az egykori alkotmánybíróval az Egyesült Államok progresszív erők uralta politikájáról, a közelgő elnökválasztásról és a woke-kal beborított egyetemi világról beszélgettünk.

Cikk kép

Semmi béke, semmi megújulás, a 2010 előtti balliberális világ tért vissza Budapest élére – íme a fővárosi balos botránykrónika!

A június 9-ei választáshoz közeledve körképet készítettünk a teljesség igénye nélkül a baloldali-liberális vezetésű önkormányzatokban 2019 óta kibukó ügyekről.

Cikk kép

Nagyon várom a vitát, ha a valódi főnök, Gyurcsány Ferenc ül velem szemben a székben. Lenne miről beszélnünk! – Szentkirályi Alexandra a Mandinernek

Mit gondol a Fidesz Budapestről? Hogyan reformálná meg a közlekedést? Leül-e vitázni az ellenfeleivel? Interjú a kormánypártok főpolgármester-jelöltjével.

Küldötteink

A politikusvásárlás módszertani fejlődése

Könyvek a jövőről

Állatkert és metropolisz

A modern ember viselkedése úgy érthető meg a legjobban, ha fogságban tartott állatokat tanulmányozunk. A Homo sapiens évezredeken át sikerrel alkalmazkodott közösségeinek és az élet összetettségének a növekedéséhez, ám az utóbbi száz év változásaira nem volt felkészülve.

Élet

Cikk kép

Angyal vagyok, egy leszületett ember, ez a hivatásom. Összeköttetésben maradtam valamivel, amit nem lehet megfogalmazni – Müller Péter Sziámi a Mandinernek

Müller Péter Sziámival a nemrég megkapott Fonogram életműdíj kapcsán készültem szabályos interjúra, de sokkal több: igazi beszélgetés lett belőle.

Egy családregény rétegei

Elment a hű társunk