Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 5. szám

Lánczi Tamás

Mi azokkal foglalkozunk, akik nem barátai a magyar szuverenitásnak

2024. január 31.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Aki nem lép egyszerre

Cikk kép

Fókusz

Cikk kép

Ijesztő kutatások láttak napvilágot – fogyatkozik és komoly bajban van a külhoni magyar fiatalság

Az asszimiláció és a marginalizáció kettős csapdájában vergődik a külhoni magyar ifjúság. De azért itt-ott felcsillan némi reménysugár, s maguk a fiatalok is szót kérnek. Veczán Zoltán írása.

Cikk kép

Mérhető-e a fenntarthatóság?

A fenntarthatóságot szem előtt tartó befektetések piaca 1700 milliárd dollár fölé nőtt, de a hazai beszállító vállalkozások csupán harmadának van részletes tudása a fenntarthatóságot mérő ESG-mutatókról.

Letaszíthatja-e a Paks a Ferencvárost az NB I. trónjáról?

Február 2-án folytatódik a labdarúgó-bajnokság, rég nem látott izgalmak várhatók. Górcső alá vettük a csapatokat és az esélyeket.

Cikk kép

Egy ország tanár ura

Cikk kép

A Nyugati

Évtizedes hanyatlás után nyerte vissza régi fényét a minap a Nyugati pályaudvar homlokzata, amely Budapest egyik főkapuja volt a régi időkben.

Cikk kép

Minden, ami jó

Cikk kép

„Tedd, amit mondok, vagy baj lesz!” – így oktatnak minket a tolerancia, a népakarat és az együtt döntés bajnokai

Az EU-ban a dialógust tényleg úgy képzelik, mint azt Boborján tapasztalta: „Beszélgettem a Besenyő Pista bácsival, és megmondta a véleményem.” Csak itt már beszélgetni se akarnak.

Külföld

Cikk kép

Így, így sír bizony egy „disznófejű nagyúr”, amikor megfelezik az uzsoráját – köszönjük, EU, ezúttal tényleg és őszintén!

Kerek e világon senki más nem tudta legyőzni a világ legnagyobb cégét, csak az Európai Unió. Együtt erő vagyunk – csak mennénk jó irányba!

Cikk kép

Betelt a pohár – könnyen lehet, hogy a dühös gazdák épp most rajzolják át az Európai Unió jövőjét

Áttekintjük, miért elégedetlenek a gazdák, és mi lehet a hatása az unió politikai életére.

Cikk kép

Magyarország egyike a globális gazdaság kulcsfontosságú kapcsolatpontjainak – Carlos Roa a Mandinernek

Ez a szerep megköveteli a realista és önérdekközpontú külpolitikai szemléletet – mondja Carlos Roa, a Danube Institute vendégkutatója. Interjúnk.

Közélet

Cikk kép

Egyre csak dagad a Lánchíd-botrány – a balos lapok közben mélyen hallgatnak, Karácsony meg szokás szerint semmiről nem tud semmit

Összeszedtük a tudnivalókat.

Cikk kép

„Már ott tartunk, hogy egyes brüsszeli intézmények sáros bakanccsal trappolnak be a nappalinkba” – Lánczi Tamás a Mandinernek

Van félnivalója az ellenzéki sajtónak? A Kelettől vagy a Nyugattól védjük magunkat? Tényleg megijedt egy táblától a lakása ajtaján? A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét kérdeztük.

Cikk kép

Donald Trump hegymenetben – Kaotikus kampány várható az USA-ban

Cikk kép

Svéd NATO-csatlakozás: kezdődik a végjáték

Sikerül-e szövetségeshez méltó hangnemet megütnie a svéd miniszterelnöknek az Orbán Viktorral való brüsszeli találkozóján? Diplomáciai felhők és a véghajrá.

Van-e még értelme a térítésnek?

A rongálás művészete

Jegyzet

Tudás, ami csendből születik

Száz éve is megvan, hogy eltévelyedtünk, de van-e visszaút a belső nyugalomhoz, a csendes szemlélődés kultúrájához – az igazi szabadidőhöz?

Élet

Cikk kép

A magyar lelkem otthonra talált, szerelmes vagyok a magyar népi kultúrába – Holland Marcsi a Mandinernek

Felelősségének érzi, hogy megőrizze népviseleti ruháit, amelyek immár – régi álma beteljesülésével – saját tisztaszobájában sorakoznak. Interjúnk.

Patchwork – Progamajánló

Egy hely helye

Cikk kép

De hova tűntek az indiánok?

1963 nyarán egy baráti társaság Zebegénybe költözik, indián törzset alapít, és szabadságot mímel egy csak látszólag szabad világban. Az unoka sok évvel később nyomozásba kezd, tényleg minden olyan idilli volt-e, mint az a nagypapa naplójából kitetszik. Az eredményt most Székesfehérváron láthatjuk az Apacsok című, különleges díszletű előadásban.