Nagyon dolgoznak Magyarország EU-s elnökségének megakadályozásán az EP-ben

2023. május 26. 10:07
„Magyarország nem tekinthető működő demokráciának” – hangoztatta Gwendoline Delbos-Corfield.

Példátlan módon az Európai Parlament megkérdőjelezi, hogy a jövő héten szavazásra kerülő új határozattervezet szerint Magyarország vállalhatja-e jövőre az EU soros elnökségét, írja az EUobserver. A parlament „megkérdőjelezi, hogy Magyarország hogyan képes 2024-ben hitelesen teljesíteni ezt a feladatot, tekintettel az uniós jog és az uniós szerződés 2. cikkében foglalt értékek, valamint az őszinte együttműködés elvének be nem tartására” – áll a határozattervezetben, amelyről bővebben ide kattintva olvashat. Az állásfoglalásról várhatóan jövő csütörtökön (június 1-jén) szavaznak.

Kiszivárgott EP-állásfoglalás: Magyarország alkalmatlan a soros EU-elnökségre

 

„Ha Magyarország nem tesz intézkedéseket a jogállamiság javítása érdekében, akkor

szerintem alkalmatlanok arra, hogy 2024-ben az EU soros elnökségét betöltsék”

– mondta Malin Björk, baloldali svéd EP-képviselő, az állásfoglalást támogató törvényhozók egyike. „Ha a Tanács nem tesz lépéseket annak érdekében, hogy ezt világossá tegye, azt szeretném, ha mi az EP-ben határozottan lépnénk. Ez különböző dolgokat jelenthet, például a jogalkotási tárgyalások felfüggesztését, vagy azt, hogy nem hívjuk meg a magyar minisztereket a bizottsági munkára és az ülésekre” – mondta Björk arról, hogy milyen intézkedéseket tehetne a parlament.

Magyarország 2024 júliusában veszi át hat hónapra a Tanács soros elnökségét. „Ez lesz az első alkalom, hogy egy olyan tagállam veszi át a Tanács soros elnökségét, amely a 7. cikk szerinti eljárás alatt áll” – mondta Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, aki a 7. cikk szerinti eljárás kulcsfontosságú törvényhozója Magyarországgal kapcsolatban, és támogatja az állásfoglalást.

Komolyan aggódunk amiatt, hogy a magyar kormány képes-e vezetni az EU Tanácsának elnökségét és betartani az európai értékeket,

amíg Magyarország nem tekinthető működő demokráciának” – tette hozzá.

Gwendoline Delbos-Corfield: Orbán parancsokat fogad el Putyintól

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 261 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért csinál úgy, mint aki főbelövi magát?

Egy kutatás szerint az ellenzéki szavazók jelentős része elutasítja, hogy az ellenzék a Hazánk ellen dolgozik.

Gwendoline tudja.
Nem itt él, de neki jelentenek - a jól megfizetett ellenségeink. Akik a magyar emberek szavazatait nem, de a külföldiek kegyeit, körül-udvarlással, érdekeik kiszolgálásával, elnyerték.
Szégyen és gyalázat, hogy magyar állampolgárok a magyar érdek ellen cselekszenek.
Mutassuk meg nekik, hogy így sem nyerhetik el a főhatalmat! Maradnak az árnyékvilágban, ahova valók.

Csak felméri majd az európai jónép, az eddig látottak alapján, hogy az európai parlament nem elefánttemető, nem Sorosék játszótere, hanem ott az életükről döntenek és normális, becsületes embereket érdemes odaküldeni.

A magyar kormányt a magyar választópolgárok minősítették/minősítik működő demokráciának! S a kormány csakis nekik kell, hogy megfeleljen. A hazai és nemzetköti balos ellenzék pedig az ilyen politikai attitűddel az antidemokratikus karakterét igazolja , ön-leleplező módon!

Kis hülyém, legalább azt vennéd észre, hogy minden magatok fajta szemétláda indulhat a választásokon, ahol a választók demokratikusan elhajtják őket francba. Ti pedig továbbra is ugathattok azt, ami akartok.

Németországba az ilyen kormányellenes dumával már megnézhetnétek magatokat. Téged még meg is keresnének a bejegyzéseid alapján.

Valaki leülhetne már, s végig gondolhatná, mit tesznek az európai zsidó liberálisok, zöldek azért, hogy minden érintett zsidó elemzés szerint Európában drámai módon nő az antiszemitizmus. Ok és okozat.....kevesen vagyunk normális, felelősen gondolkodó zsidók?

Szerintük Vilnius alkalmas a NATO csúcs megtartására?
Azért kérdezem, mert ott konkrét korrupciók derültek ki.

Még a sajátjaik is.

A választási eredmény nem tükrözi a választói akaratot 2014 óta. Ezt nem elég kimondani, le is kéne vezetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés