Utolsó tangó Párizsban

2023. március 18. 7:39

Lendvai Ildikó
Népszava
Orbán párizsi vizitjén minimum egy sas tangózott.

„Már nem is tagadják, hogy a kettő összefügg. A finn és a svéd NATO-belépés hátráltatásával simán zsarolják az Uniót is.

De lassan állást kell foglalni, akkor meg Putyin fog megorrolni. A diplomata-vízummentesség megvonásával már küldött egy ejnye-bejnyét magyar famulusainak, akikre eddig igazán nem lehetett panasza. A miniszterelnöknek újabb táncokat kell lejtenie, hogy egyikkel se vigye kenyértörésre a dolgot.

A táncrendben az utolsó tangóra Párizsban került sor, mint Bertolucci híres filmjében. »Tibi, te bitang, ó« – panaszolta tangójában Psota Irén is. Ez a bitang Unió most nem adja a lóvét olyan készségesen, mint eddig. Pedig a tangó Orbánék részéről már igazán tapadós, sorra megszavazzák az újabb szankciókat. A héten szép csendben megjelent a Közlönyben a rendelet arról is, hogy ott egye meg a fene, nem ragaszkodnak fennen hirdetett elvükhöz, mégis beszállnak a közös uniós projektbe Ukrajna újjáépítésének a támogatására.

Ugyan, ez nem pávatánc, hogy is lenne! Orbán párizsi vizitjén minimum egy sas tangózott.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

***

Így fogadta Macron Orbánt Párizsban (VIDEÓ)

 ***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszava még él?

Ildikó nagyon hülye, sőt, szemétláda. Bekiabál a pálya széléről, hiszen felelősség nélkül bármit lehet. Az orosz gázfüggőséget még ők alapozták meg, külső közreműködés nélkül, a szomszédos országokban szükséges fejlesztések nélkül nem tudjuk megszüntetni. Az EU Ildikóék hathatós közreműködésével lép fel ellenünk, már-már olyan hatékonysággal, ahogyan Ildikóék léptek fel 1968-ban a másképpen gondolkodó Csehszlovákia ellen.

Az EU Ildikóék segítségével zsarol, de neki van pofája felemlíteni, hogy Orbán is visszazsarol, Ildikónak van pofája azon kajánkodni, hogy az oroszok, bár van hosszú távú gázszerződésünk, azért jelzéseket tesznek, mert megszavazzuk két, nekik szomszédos állam NATO tagságát. Akik velünk igen szemét módon viselkedtek, de most kuncsorognak a szavazatunkért.

Ildikó nem ért semmit, mert nekik egy irányba kellett szervilisnek lenni, és minden meg volt oldva. Most is ezt teszik, csak kelet felől átfordultak nyugatra. Orbánnak viszont két irányba kell kapcsolatokat építeni, ami nehezebb, de szükség van rá. Ildikónak ez magas, ő csak ahhoz ért, hová kell feltétlenül elköteleződni.

Nem valószínű, hogy egy B52-es jelentené a fenyegetést. Arra ott vannak más módszerek. Például Svájc megfenyítése legnagyobb bankjának megingatásával, mert semlegességére hivatkozva nem vesz részt Ukrajna felfegyverzésében.

Inkább azt gondold át, mivel magyarázható a forint árfolyamának ingadozása, a nekünk járó pénzek visszatartása, ami lényegében nyílt agresszió ellenünk. Nem, nem a jogállamiság a lényeg ebben, hanem a minél nagyobb alávetettség elutasítása.

Ha Orbán pávatáncol, akkor Moslékos Ildikó egy féreg tekergését mutatja be.

Miért nem mész vissza a HVG-re?
X

Nem veszik észre, hogy ők már eltáncolták az utolsó táncot, aztán mindennek vége:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés