Mandátumbitorló

2022. augusztus 16. 08:54

Az a helyzet, hogy Jakab még véletlenül sem tartja erkölcsi kötelességének, hogy visszaadja mandátumát.

2022. augusztus 16. 08:54
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„»Aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, tehát hiteltelen politikus.«

Kitaláljuk-e, kinek a gondolatával kezdtük mai vezércikkünket? Hogy jobbikos az illető, mondani is felesleges, hiszen köztudomású, hogy a szokásos parlamenti eskün túl ők még egy külön bejáratú becsületrendezvényt is tartanak a Szent Korona előtt. Segítek picit: nem Novák, nem Dúró, nem a mostani Mi Hazánk képviselői eresztették el a fenti mondatot. Hanem maga Jakab Péter, 2018-ban, amikor a Jobbikból kivált képviselőtársaira oly könnyedén ráhúzta a vizes lepedőt a nyilvánosság előtt.

Most viszont az a helyzet, hogy a pártjából kiebrudalt Jakab még véletlenül sem tartja erkölcsi kötelességének, hogy visszaadja mandátumát. Amit három esztendeje olyan merész képzettársítással másokra hárított, annak tökéletesen silány alanyává szegődött. Most nincs Szent Korona, nincsenek jobbikos szavazók, nincs becsület, nincs adott szó. Most csak a jó kis fizetés van.

Mondhatnánk persze, hogy a Mi Hazánk mai képviselői közül sem adogatták vissza a mandátumot jobbikos utódaiknak, de hát a sztori lényege mégis csak az, hogy őket abból a pártból a jakabi gépezet nemes egyszerűséggel eltávolította. Ők már akkor tudták, hogy új pártba tömörülnek, és megméretik magukat a soron következő választáson. Számításuk bevált, simán bejutottak az országgyűlésbe. Jakab azonban nem politikai áldozat, ő ennek a pártnak az elnöki székéből bucskázott alá a Szent Korona nélküli kenyérharcok világába. És mint a Jobbik alászállásáért leginkább felelős politikai szédelgő, simán marad az Országgyűlésben, ahelyett, hogy végleg eltakarodna a magyar közéletből. Eltakarodna a beteges hazugságaival, a prolihergelő baromságaival, a krumplis hadonászásaival, pökhendi, lekezelő stílusával.”

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. augusztus 16. 21:09
Kiss Szentesi köcsög, ez újdonság?
Tatulus
2022. augusztus 16. 17:31
Jakab a volt senkiházi, a sors kegyelméből pártfeloszlató, most ismét senkiházi lett! A következő választás után meg eltűnik, mint a kámfor!
LancelotDuLac
2022. augusztus 16. 17:15
Ez nem a legyek dolga, főleg nem egy fideszes patkányé!
Rasdi
2022. augusztus 16. 15:47
Ismereteim szerint "a képviselő képviselői tevékenységében NEM UTASÍTHATÓ". A vonatkozó törvényi helyen tudtommal SEMMI KIVÉTEL nem szerepel. Azaz sem a pártja, sem a frakciója (sőt maga a frakció léte is ütközik szerintem evvel a tilalommal) nem utasíthatja. Lista esetén is minden jelölő pártnak a felelőssége, hogy olyanokat jelöljön, akik utasítás nélkül is a párt "értékrendjének" megfelelően szavazzanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik