Mandátumbitorló

2022. augusztus 16. 8:54

Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet
Az a helyzet, hogy Jakab még véletlenül sem tartja erkölcsi kötelességének, hogy visszaadja mandátumát.

„»Aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, tehát hiteltelen politikus.«

Kitaláljuk-e, kinek a gondolatával kezdtük mai vezércikkünket? Hogy jobbikos az illető, mondani is felesleges, hiszen köztudomású, hogy a szokásos parlamenti eskün túl ők még egy külön bejáratú becsületrendezvényt is tartanak a Szent Korona előtt. Segítek picit: nem Novák, nem Dúró, nem a mostani Mi Hazánk képviselői eresztették el a fenti mondatot. Hanem maga Jakab Péter, 2018-ban, amikor a Jobbikból kivált képviselőtársaira oly könnyedén ráhúzta a vizes lepedőt a nyilvánosság előtt.

Most viszont az a helyzet, hogy a pártjából kiebrudalt Jakab még véletlenül sem tartja erkölcsi kötelességének, hogy visszaadja mandátumát. Amit három esztendeje olyan merész képzettársítással másokra hárított, annak tökéletesen silány alanyává szegődött. Most nincs Szent Korona, nincsenek jobbikos szavazók, nincs becsület, nincs adott szó. Most csak a jó kis fizetés van.

Mondhatnánk persze, hogy a Mi Hazánk mai képviselői közül sem adogatták vissza a mandátumot jobbikos utódaiknak, de hát a sztori lényege mégis csak az, hogy őket abból a pártból a jakabi gépezet nemes egyszerűséggel eltávolította. Ők már akkor tudták, hogy új pártba tömörülnek, és megméretik magukat a soron következő választáson. Számításuk bevált, simán bejutottak az országgyűlésbe. Jakab azonban nem politikai áldozat, ő ennek a pártnak az elnöki székéből bucskázott alá a Szent Korona nélküli kenyérharcok világába. És mint a Jobbik alászállásáért leginkább felelős politikai szédelgő, simán marad az Országgyűlésben, ahelyett, hogy végleg eltakarodna a magyar közéletből. Eltakarodna a beteges hazugságaival, a prolihergelő baromságaival, a krumplis hadonászásaival, pökhendi, lekezelő stílusával.”

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés