A NATO-val szemben Oroszország alulmaradna – szakértők a Mandiner Vita eseményén! (VIDEÓ)

2022. május 7. 10:00
Miért veszített ilyen sok gépet Oroszország, és el fog-e esni Ogyessza? Ünnepelték-e a bevonuló oroszokat, és lesz-e atomháború? Szakértők vitatkoztak a Mandiner Vita eseményén!

A Scruton MCC-ben tartották a Mandiner Vita legújabb eseményét, melynek során a két hónapja tartó orosz-ukrán háború mérlegéről vitatkozott Bartha Dániel, kül- és biztonságpolitikai szakértő, az Egyensúly Intézet nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója és Demkó Attila, biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. A moderátor lapunk főmunkatársa, Maráczi Tamás volt. 

Az eseményről szóló tudósításunkat itt olvashatja!

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reméljük, nem próbálják ki.

Lehet, hogy a média ijesztget.

Ez a mondás eredetileg Macrontól ered egy április 8-i hír szerint. Ezek alapján Macront is utasították.

https://168.hu/kulfold/macron-..

Nagyon gyenge érveid vannak. Az USA szerinted bárki ellen indíthat háborút, ha úgy gondolja? És ha igen, akkor miért, milyen jogon? Ehhez elég lenne csak azt nézni, hogy ott milyen fegyvereket használnak?

Na látod. És ez az egykor szimpatikus mellékszereplő többre vitte, mint bárki a hazai politikai mezőnyben. Ráadásul az SZDSZ-ről történt leválásuk után állandó ellenszélben, semmi külső támogatás, csak a szavazókra támaszkodhattak.

Sőt, a média hajszolja bele a bizottságot az olajembargóba. A bizottság harmatgyenge, az EP is csuklóztatja

Igen, a világ ezerszer bonyolultabb annál, hogy egy ilyen konfliktusban mindent az egyik szereplőre lehessen fogni.

2014-ben az USA által támogatott puccsal az ukrán vezetés lényegében vállalta, hogy az USA előretolt állása lesz. Itt kezdődött minden.

1962-ben az USA éppen így letarolta volna Kubát, ha az oroszok nem fordítják vissza as rakétákat szállító hajókat. Kennedy egyértelművé tette, hogy bármire készek. Pedig az akkori Kubára is mondattuk, hogy joga volt az orosz szövetséget vállalni.

Alulmaradna. De utána mi lenne a NATO európai országaiból?

Az USA által dominált NATO beli tagság szándéka lényegében ezt jelenti. Ha még hozzávesszük azt, hogy Victoria Nuland osztott ételt puccsistáknak, vagy azt nézzük hogy bevallottan 5 milliárdot költöttek Ukrajnára, akkor mégis, hogyan kéne ezt értékelni?

Tudom ilyen érvek után a másik lesajnálása következik, bebizonyítva, hogy jók az érvek. Mert te sem ellenérveket hoztál fel, az Atyaég! nem érv.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés