Hatalmas lehet a pánik a még meg sem alakult kormány köreiben!

2022. április 24. 22:30

Vásárhelyi Mária
Facebook
A francia és a szlovén választások várható eredménye újabb súlyos külpolitikai kudarc lesz Orbánék számára.

„Hatalmas lehet a pánik a még meg sem alakult kormány köreiben! Orbán Viktornak, aki néhány hete még az európai kereszténység gyengélkedéséről és a keleti ortodoxiához való közeledés szükségességéről delirált, újraválasztása után az első útja a Pápához vezetett. Nem hívták(!!!) hanem ő jelentkezett audienciára, a nemrégen az 5. sz. párttagkönyv tulajdonosa által »demens vénembernek« titulált, katolikus egyházfőhöz.

Lázár János – régi-új kormánytag – új korszak nyitásról beszél és találkozóra invitálja Márki-Zay Pétert, akinek eddig a köszönését sem fogadta.

Az eddig monopolisztikusan uralt állami médiába egyszer csak hívogatni kezdik a lightosabb ellenzéki véleményformálókat, hogy javítsanak a demokratikus világ által egyesre kiállított sajótszabadság osztályzaton.

Április 24. fontos dátum lesz az Orbán-rendszer történetében. A francia és a szlovén választások várható eredménye újabb súlyos külpolitikai kudarc lesz Orbánék számára. A várható győztes E. macron bizonyára nem fog köszönetet mondani orbánéknak azért, hogy politikai ellenfelét – akinek Franciaországban egyetlen bank sem volt hajlandó kölcsönt adni – Orbán strómanja segítette ki a kampányához nyújtott hitellel, Szlovéniában pedig várhatóan csúfos vereség vár az Orbán-klón Janzára. Aki többek között a magyar adófizetők pénzéből próbált az orbánihoz hasonló médiarendszert felépíteni. Szlovéniában is egy köztörvényes bűnöző rombolta szisztematikusan a jogállami rendszert, az elnök Janzát korábban már korrupció miatt elítélték. Habony Árpád és köre a mi pénzünkből valóságos médiabirodalmat épített ki déli szomszédunknál, ez most vélhetően megy a levesbe. Úgy tűnik, a szlovénok nem tűrik tovább a korrupt gazember uralkodását, az ország lezüllesztését és már el is indult a vizsgálat a Magyarországról érkező médiabefektetések ügyében.

A napokban egyértelművé vált, hogy a V4 is »más struktúrában« szeretne a jövőben működni. Ez a más struktúra pedig nem jelent mást, mint Orbánék marginalizálását. A lengyelek új szövetségeseket keresnek, Csehország pedig már korábban hátat fordított Magyarországnak. És közben feltartóztathatatlanul közeleg a gazdasági válság. Magyarországnak olyan nagy szüksége lenne az Uniós támogatásra, mint egy falat kenyérre, de mintha ott is betelt volna a pohár. Az orosz agresszió ügyében tanúsított aljas magyar politikai kétszínűség kiverte a biztosítékot.

Mindenkinek elege van a pillanatnyi érdekek által vezérelt elvtelen hintapolitikából, amely nemcsak Magyarország, hanem Európa és a humanizmus alapértékeinek elárulása is. Ennek az országnak pontosabban hatalmi »elitjének« – rácáfolva az alapvető természetei törvényekre – sikerül újra és újra ugyanabba a folyóba belelépnie.”

Nyitókép: facebook

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, ma megint megbukott a Zorbán. De most már tényleg.

(Ja, és érdekes módon EZEK mindig a külvilágtól várják a Zorbán bukását...)

Kedden bukik az Orbán. Elszigetelődik....Ásit...lapozzunk.

A politikában a gyűlöletből táplálkozó alapvetés nem lehet sikeres.
Vásárhelyi Mária politikai alapvetése márpedig gyűlöletből táplálkozik, így az általa hozott eredmény is tömény gyűlölet.

Macron győzelme egyelőre csak egy fél győzelem. Az sem elhanyagolható,hogy a korábbi választáshoz viszonyítva csökkent a támogatottsága, míg az ellenfeléé nőtt. Ezután következik a nemzetgyűlési választás, ahol még az is megtörténhet, hogy Macront nem támogató pártok győznek, saját pártja nem az élen végez.

Szlovéniában jelen állás szerint nem úgy néz ki, hogy a baloldal tudna kormányt alakítani. Még az is előfordulhat, hogy bár győzött a balközép Szabadság Mozgalom mégsem tud kormányt alakítani és a Szlovén Demokrata Pártfog kormányt alakítani.

Ami pedig a V4-et illeti; az együttműködés hasonló az EU előtti Európai Gazdasági Közösség működéséhez. Vannak olyan témák melyekben mind a négyen egyetértenek és akkor ezt közösen képviselik, és vannak amiben nem értenek egyet. Másként fogalmazva, hogy VM is megértse; a V4-ek nem egy diktatórikus közösség, mint amilyen az EU napjainkban.

Tévedésben vagy. A hitelt nem Marine Le Pen vette fel, hanem a pártja, a Nemzeti Tömörülés.
Ami Mészáros Lőrincet illeti nem az övé a bank - Magyar Bankholding Zrt - csak részvényes, résztulajdonos.

"A hatalmas pánik" VM fejében és a magyar ellenzéknél található. A szavazók úgy felmosták velük az ország padlóját, hogy még mindig kóvályognak, mint az a bizonyos a levegőben. Annyit is érnek.

Taps Mari néni. Megint eltaláltad szarva közt a tőgyét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés