Cseh államfő Orbánnak: „A magyar nép támogat, mert mindig a magyar érdekeket helyezed előtérbe”

2022. április 4. 16:26
Milos Zeman hangsúlyozta, hogy a cseh-magyar kapcsolatok kitűnőek.

„A magyar nép támogat téged, mert tudatosítja, hogy mindig a magyar érdekeket helyezed az első helyre, és hazád szolgálata számodra küldetés” – írta Milos Zeman cseh államfő az Orbán Viktor magyar kormányfőnek írott gratuláló táviratában hétfőn.  

A cseh államfő hangsúlyozta, hogy

a cseh-magyar kapcsolatok kitűnőek, jól fejlődik az együttműködés

az Európai Unióban és a NATO-ban. A V4-es együttműködést szerinte kiemelten kell kezelni. „Meggyőződésem, hogy Közép-Európa nagy lehetőségekkel rendelkezik mind a kölcsönös, mind a nemzetközi együttműködés terén” – szögezte le Milos Zeman, s kifejezte reményét, hogy jövő márciusban lejáró mandátuma végéig még találkozni tud Orbán Viktorral.    

Petr Fiala, cseh miniszterelnök levélben

gratulált Orbán Viktor magyar kormányfőnek a választási győzelméhez,

majd a CTK hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: „Európának egységesen ki kell állnia Ukrajna mellett, amelynek területén Oroszország háborús bűncselekményeket követ el”. Fiala kifejtette, bízik abban, hogy Magyarország a parlamenti választások után aktívabban bekapcsolódik az Ukrajna elleni orosz háború okozta helyzet megoldásába.    

Andrej Babis volt miniszterelnök kijelentette: Orbán Viktor bebizonyította, hogy egyike

az Európai Unió legtapasztaltabb politikusainak.    

Ivan Bartos, kormányfőhelyettes, regionális fejlesztési miniszter, a Kalózpárt elnöke a Twitteren megjelent bejegyzésében bírálta Orbán Viktort, mert szerinte arra alapozta a kampányát, hogy nem bántja meg a Kremlt, valamint terjesztette az ukrán vezetés elleni orosz propagandát.    

Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház, valamint a TOP 09 párt elnöke szerint a magyar választások egyik következményeként legalábbis egy időre vissza kellene fogni a visegrádi együttműködést.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És Orbán mindig úgy képviseli a magyar érdekeket, hogy abszolút tisztelettel van a partnerei érdekei kapcsán is. Szívós, eltökélten magyarpárti, de egyben korrekt, tisztelettudó kolléga.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés