A lengyel sajtó is arról ír, hogyan feketítik be Soros György aktivistái Magyarországot és Lengyelországot

2022. február 8. 16:35
Andrej Nosko, aki korábban a Soros-féle Open Society Foundation egyik igazgatója volt, korábban beszélt arról, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik.

Február negyedikén a lengyel állami hírcsatorna, a TVP Info és a Wpolityce.pl lengyel konzervatív portál is közölte azt a cikket, melyben Andrej Nosko arról beszél, hogyan uszítanak Magyarország és Lengyelország ellen Soros György aktivistái.

A Magyar Nemzet birtokába került videófelvételen Nosko azt mondja, hogy a nemzetközi tudósítások torzítanak Magyarországról és Lengyelországról. 

Úgy gondolom, hogy Magyarország és Lengyelország ügyeit összekapcsolni önmagában sem túl becsületes dolog.

A két országnak – ahogy a térség többi államának – megvannak a saját problémái, de ezek mind különbözőek. Ha például Lengyelországot és Magyarországot vesszük, akkor teljesen eltérő vezetői stílust, gazdasági struktúrát láthatunk, és más a kormányzatnak a civil társadalommal fenntartott viszonya is” – fogalmazott.

Fotó: Facebook.com/Andrej Nosko

Felbérelt újságírók

„Több alkalommal magam is felbéreltem egy-egy újságírót, hogy népszerűsítse az ösztöndíjas think-tankek anyagait. Tehát nem volt túl kiegyenlített a játszma” – ismertette a kialakult körülményeket Andrej Nosko, aki úgy gondolja, a nyelv miatt is viszonylag könnyű félreértelmezni a magyarországi történéseket.

„Tudja, nem sok külföldi újságíró beszéli a magyart, így például az átlagemberekkel sem tudnak szóba elegyedni, de a helyi híreket sem tudják elolvasni. Ezt saját tapasztalataim alapján mondom, mivel ismertem több korábbi tudósítót, akik sem beszélni, sem olvasni nem tudtak magyarul. Ezért a többségük másodlagos forrásokra tud csak támaszkodni. Ezek a másodlagos források pedig ugyancsak erősen torzítanak, egyebek mellett a magyar kormány legitimitásával kapcsolatban” – tette hozzá az OSF korábbi igazgatója.

Andrej Nosko
A CEU-n politikatudományból doktorált férfi 2018-ig az Open Society Foundations (OSF), vagyis a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatójaként, majd első számú divízióvezetőjeként tevékenykedett. Ebben a tisztségében az Open Society Initiative európai részlegénél a think tankeknek megítélt ösztöndíjak harmadának az elosztását felügyelte. Tíz fő tartozott a közvetlen irányítása alá és évi 10 millió dolláros költségvetés felett diszponált. Nosko jelenleg a PILnet európai igazgatója Budapesten.

Nyitókép: Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez meg a milliárdok mérgező elegy eleve:
„Valamifajta istennek képzeltem magam” – írta Soros György magáról. „Igazság szerint már gyerekkorom óta voltak bennem erős messiás elképzelések, amikről tudtam, hogy kordában kell tartani, máskülönben bajba sodornak engem.
(Los Angeles Times, 2004. október 4.)

Soros vállaltan frontembere a globalista köröknek. Ez a nagy találmány lényege, ő legyen fókuszban, ne mások, ezért írod te is azt, amit írtál. Ám Soros vagy a saját pénzét osztogatja, vagy nem. Ahogyan a maffia a szerencsejátékban mossa tisztára a pénzét, úgy lehetett akár Sorost is a tőzsdén keresztül sikeres filantróppá varázsolni, reflektorfénybe állítani. Akinek van egy kis esze, az tudja, hogy egy ember nem nőheti ki magát ilyen mértékben. Ahhoz kell egy háttér alku, hogy ő annak látszódhasson, hogy frontember lehessen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés