Ceglédi Zoltán szerint a balos értelmiség a Karácsony-vonatról átszállt a vásárhelyi tram-trainre

2021. október 28. 9:35
Az Öt című műsor résztvevői, Ceglédi Zoltán és Hont András is csodálják a belvárosi értelmiség Orwell-regénybe illő irányváltását.

„Kifejezetten szórakoztató azt szemlélni, ahogy a belső kerületek »értelmisége« és »újságírói« várakozási idő nélkül szállnak át a Karácsony-vonatról a vásárhelyi tram-trainre. És nem ám az utolsó kocsiba, szerényen, hogy bocs, hát mi eddig rossz vonalon mentünk, a túrót, nagy garral caplat mind előre, első osztály, kioktatja az utasokat, felkúrja a lábát az ülésre, cöccög a jegykezelőre, és löki félre azt a Puzsér Róbertet, aki kábé egyetlenként hónapokkal ezelőtt elkezdte ezt a kazánt fűteni, és akit pont ők kutyapicsáztak ezért” – írta Facebook posztban Ceglédi zoltán, az ATV Öt című műsorának résztvevője. 

Élcsapat voltak és most is azok

Ó, igen, innentől már úgy kell emlékeznünk, hogy ők mindig is Márki-Zay Péterre tettek, nem Karácsonynak kampányoltak, sőt, ők fejtik meg nekünk az »MZP-titkot«.

Élcsapat voltak, és most is azok; sajnos mindig rájuk marad e buta nép kioktatásának fáradságos feladata” – tette hozzá. 

Orwelli fordulat: Óceánia mindig is Eurázsiával harcolt

A poszthoz többen is hozzászóltak, és egyetértettek a publistával abban, hogy „orwelli regénybe illő a váltás”, egy kommentelő meg is jegyzi Ceglédinek, hogy „azt felejted el, hogy Óceánia mindig is Eurázsiával állt háborúban”. 

„Már bocsánat, de a belső kerületek értelmisége, egyben újságírója én vagyok. Márpedig Klauzál tér non coronat, amúgy meg No Pasarét” – írta kommentben Hont András. „De te idézőjel nélkül, szomszéd” – válaszolta Ceglédi az Átlátszó újságírójának.

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés