Az erőszak befejezését sürgeti Ferenc pápa Jeruzsálemben

2021. május 9. 16:13
Ferenc pápa kijelentette, hogy „rendkívüli aggodalommal” figyeli a jeruzsálemi eseményeket.

A jeruzsálemi összecsapások befejezését, azonnali „testvéri” megoldást sürgetett a katolikus egyházfő vasárnap déli beszédében, miután a városban éjszaka mintegy kilencven palesztin sebesült meg az izraeli biztonsági erőkkel való összecsapásokban. Ferenc pápa kijelentette, hogy „rendkívüli aggodalommal” figyeli a jeruzsálemi eseményeket.

Ferenc pápa kijelentette, hogy „rendkívüli aggodalommal” figyeli a jeruzsálemi eseményeket

Hozzátette, azért imádkozik, hogy Jeruzsálem „a találkozásoknak adjon helyszínt, ne erőszakos összecsapásoknak, az ima és a béke otthona legyen”. „Minden felet arra szólítok fel, hogy keressen közös megoldást a szent város sok vallású és multikulturális identitásának tiszteletben tartására, és kerekedjen felül a testvériség.

Az erőszak csakis erőszakot szül, elég az összecsapásokból”

– mondta a pápa.

Az egyházfő megemlékezett az afganisztáni Kabulban szombaton történt terrorista támadás áldozatairól is, akik között iskolás kislányok voltak. Aggodalmát fejezte ki a Kolumbiában zajló erőszakos összecsapások és feszültség miatt. Ez volt a harmadik egymást követő vasárnap, hogy Ferenc pápa a Szent Péter térre néző ablakból mondta el beszédét, melyet hétről hétre egyre többen hallgatnak személyesen, miután a járvány miatt hónapokig üres volt a Szent Péter tér.

 A pápa szerdától ismét személyesen tartja majd az általános audienciát

 A pápa szerdától kezdve ismét személyesen tartja meg a szokásos általános audienciát, de egyelőre a Szent Péter helyett a vatikáni paloták belsejében található Szent Damáz-udvarban. Az audiencián előzetes foglalással korlátozott számban vehetnek majd részt a hívők, be kell tartaniuk az egymás közötti biztonsági távolságot és szájmaszkot kell viselniük.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. De szerintem a címszerkesztő ezzel azt éreztette, hogy a főnökei vannak ott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés