A DK szerint Orbán Viktor csütörtökön vereséget szenvedett

2020. december 11. 14:31
Dobrev Klára szerint Orbán Viktornak „Európában nem túl erős az érdekérvényesítő képessége”.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök vereséget szenvedett az Európai Tanács csütörtöki csúcsértekezletén, ahol megállapodás született az unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról. A DK EP-képviselője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: csütörtök estig talán azt hihette a magyar kormányfő, hogy az ülésen „elszenvedett vereségét otthon Magyarországon majd győzelemként adhatja el”, de „ez a vágya tegnap este elúszott”.    

Dobrev Klára indoklásként azt mondta, hogy az európai jogállamiság védelméről szóló, az Európai Parlament és az Európai Tanács által korábban megalkotott javaslaton a résztvevők egyetlen betűt sem változtattak. A magyar miniszterelnök mégis feladta az uniós költségvetés tervezett vétóját. Kénytelen volt, hiszen „Európában az érdekérvényesítő képessége nem túl erős” – fogalmazott az Európai Parlament alelnöke. Vera Jourová EU-biztos valamint Petri Sarvamaa európai parlamenti főtárgyaló elmondták, hogy az Európai Bíróságtól néhány hónapon belül ítéletet várnak az ügyben – hívta fel a figyelmet a politikus, aki mindezt úgy értelmezte, hogy a jogállamisági mechanizmus már 2021-ben elindul. Mark Rutte holland miniszterelnök kérésére pedig újra megerősítették, hogy a jogszabály már 2021. január 1-jén életbe lép - közölte végül.

Ezek után nehéz azt mondani, hogy Orbán Viktor győztesként távozott Brüsszelből – fogalmazott az alelnök. Csütörtökön azok a magyarok győztek, akiknek az uniós támogatások járnának, a vállalkozók, a családok, a civil szervezetek, az egészségügy, az önkormányzatok – összegezte véleményét. Az Európai Tanács csütörtöki csúcsértekezletét követően Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktor azt mondta: megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk a zsarolást és mindazt, ami nem elfogadható nemzeteink számára, a vita ugyanis nem csak a jogállamisági mechanizmus körül folyt, tétje az Európai Unió jövője volt. A kormányfő nyilatkozatában hangsúlyozta, az elért eredményeknek nagyobb horizontja van, mégpedig az Európai Unió egységének megvédése.

(MTI)

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az agyhalott dékásoknak mindent be lehet adni. A világ tudja rosszul, csak a dékások tudják az igazat. Gondolom egész éjszaka törtk a fejüket, hogy mivel tudják tovább kábítani a híveiket.
Nekik fáj, mert valószínűleg a vereségük azzal jár majd, hogy nem fogják őket tovább finanszírozni nyugatról.

Gyurcsanyiné ezt Sorossal bokszolja le:-))))))

Abban azért biztosak lehetünk, hogy a bizottság és az EP nyomás alá helyezi az európai bíróságot a gyors döntés érdekében. Úgy demokratikus kényszerítő eszközökkel.

Ez azt jelenti, hogy az EU parlament el fogja fogadni a megállapodást, hiszen részükről Orbán veresége győzelem.
Ha nem akkor (DK-sok!) be fogjátok látni, ez Dobrev hazudott?

A dakoták üzeni Dobrev Klárának

,,Nem az a bátor, aki a szőrén üli meg a lovat, hanem aki egy medve szőrén.,,

továbbá

,,Ha nem látod a ló fejét, fordítva ülsz rajta.,,

Egy lájk, amit írtál, +1 a sörért!

DDD

Mikor alkalmazható legkorábban a Jogállami mechanizmus rendelet.

Erre tartalmaz számítást a portfolio.hu írása

Mégis jön az EU-pénzes szankció a magyar választások előtt?
https://www.portfolio.hu/unios..

Ha Klárikát olvasod, akkor be van vezetve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés