Ugyanazon kanállal kínálta híveit, most elkapta a járványt

2020. március 30. 15:10
Koronavírussal fertőzött az elővigyázatossági intézkedéseket megtagadó szerb püspök.

Belehalt az új típusú koronavírus okozta betegségbe a nyugat-szerbiai Valjevo szerb ortodox püspöke, s további két pap is Covid-19 betegségben szenved, az ortodox egyház azonban továbbra sem hajlandó figyelembe venni az elővigyázatossági intézkedéseket. A múlt héten a szerb sajtó és a közösségi média is azokkal a felvételekkel volt tele, amelyeken különböző települések papjai láthatók, amint az egymástól két méterre álló és várakozó híveknek ugyanazzal a kanállal kínálják az áldozati kenyeret.

A 71 éves valjevói püspök halálát az egyház is megerősítette, a közlemény szerint Milutin Knezevic a hívek szolgálata közben fertőződött meg. A szerb ortodox papokat több bírálat is érte a napokban, ugyanis a kormány előírásai ellenére ugyanazzal a kanállal áldoztattak, és minden hívőnek odanyújtották a keresztet, hogy megcsókolhassa. A bírálatokra az ortodox egyház közleményben reagált, amely szerint „érzéketlen és kifejezetten rosszindulatú, hogy olyanok akarják megfosztani a híveket a számukra legfontosabb szentségektől, akik nem járnak templomba és nem is szoktak áldozni”. Az egyház emellett hazugságnak nevezte, hogy bármelyik egyházi gyakorlat is veszélyeztetné a lakosság egészségét. A közösségi médiában egyes papok egyenesen úgy fogalmaztak, az áldozás szent dolog, így kizárt, hogy általa bárki is megfertőződhet. Belgrád és Nis mellett Valjevo számít a SARS-CoV-2 vírus egyik szerbiai gócpontjának.

(MTI)

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép szőke herceg!
Elárulok neked egy hatalmas titkot!!
A katolikusok tudnak úgy áldozni, hogy a pap az áldozó kezébe teszi az oltáriszentséget, tehát nincs semmilyen (a cikkhez hasonló) fertőzésveszély.
De te azért nyugodtan rugózzál a katolikusokon, legfeljebb a saját ostobaságodat mutatod egyre jobban.

Mennyit ittál, mielőtt ezt a hsz-t írtad?

A hsz. teljes fogalmatlansága zavar. Piára utal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés