Elítélt egy önkormányzati képviselőt, félmilliárdos munkát kapott a Szeviép-vezéreket felmentő bírónő cége

2020. január 15. 10:44
Több százmillió forintos építőipari megbízásokat kapott a baksi önkormányzattól a Szegedi Törvényszék Szeviép-vezéreket felmentő bírójának családi cége azok után, hogy a bírónő egy másik büntetőügyben két és fél éves börtönbüntetésre ítélte Baks önkormányzati képviselőjét, az építési vállalkozó Kovács Gábort – írja a Pesti Srácok.

A Szeviép-vezéreket felmentő Nóvé Ágnes családi vállalkozása, az Éptárker Kft., Baks önkormányzati képviselőjének elítélése után az önkormányzat állandó kivitelező cégévé vált, összességében pedig több mint félmilliárd forint értékben végezhetett építőipari munkákat Bakson – írja a Pest Srácok.

A képviselő elítélése előtt Nóvé Ágnesék vállalkozása nem kapott munkát a településen.

Kovács Gábor azután kereste meg a Pesti Srácokat, hogy olvasta a portál bírókról szóló tényfeltáró cikkeit. Állítása szerint korábban nem is tudta, hogy a bírónő, aki őt is elítélte, tulajdonosa annak az építőipari cégnek, amely Bakson az utóbbi években sorra nyeri a közbeszerzéseket.

 Fotó: Pesti Srácok

A  közbeszerzési értesítőben az Éptárker mind a 8 baksi munkáját megtalálta a Pesti Srácok.

Fotó: Pesti Srácok

A letölthető dokumentumok szerint hirdetmény közzététele nélküli eljárásban választották ki az Éptárker Kft-t. A Közbeszerzési Döntőbizottságot a kivitelező kiválasztásáról 2014 április 27-én külték meg, tehát a döntés még ez előtt megszületett, körülbelül két héttel azután, hogy az önkormányzati képviselőt a cégtulajdonos bírónő elítélte – írja a portál.

Fotó: Pesti Srácok

Az Éptárker Kft. által elnyert további beruházásokkal kapcsolatban ide kattintva olvashatják a Pesti Srácok cikkét.

Az interneten fellelhető iratok, adatok alapján, 

Kovács Gábor ítélete óta az összes beruházást, kivitelezést az Éptárker nyerte, még akkor is, amikor nem ők adták a legolcsóbb árajánlatot.

– írja a Pesti Srácok.

Az ügynek azonban sajnálatos módon számos előzménye is van. Korábban kiderült: 12 millióért kapott 100 négyzetméteres belvárosi lakást az önkormányzattól a Szeviép-ügy tanácsvezető bírója, hogy a tanács másik bírájának cége több százmilliós megrendelést kapott a Botka László vezette szegedi önkormányzattól, hogy az egyik vádlott védőjének felesége szignálja ki a büntető ügyeket a Szegedi Törvényszéken, és az is, hogy az Országos Bírósági Hivatal is vizsgálatot rendelt el. Ráadásul az is felmerült, hogy még börtönbe is kerülhetnek a Szeviép-ügy bírái.

Kovács Gábor 2012-14 között képviselő, 14-15 bizottsági külsős tag volt. 2012 év végén indult egy büntetőeljárás adócsalás miatt. Az első fokú ítéletet 2014 áprilisában mondta ki Nóvé Ágnes bírói tanácsa a Szegedi Járásbíróságon. Akkor 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, amit másodfokon a törvényszék megfelezett, aránytalannak tartva a járásbíróságon kiszabott büntetési tételt. A képviselő jó magaviselet miatt végül mindössze 6 hónapot ült – írja a Pesti Srácok.

Címlapkép: Pesti Srácok (PS montázs, a háttérben a baksi egészségház a falu Facebook oldaláról.)

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem szabad hagyni elaludni az ügyet, a megvesztegetett bírók (különösen, ha ez rendszerszerűen működött) ügye nagyjából a legnagyobb botrány kell, hogy legyen, ami a rendszerváltás óta volt - különösen, hogy baloldalon, és a baloldali EU szervek is mindig a bírók függetlenségére hivatkoznak.

Válaszok:
nick89 | 2020. január 15. 12:00

Ez elég durva. Bíró asszonyka börtönbe küldi konkurenciát, a közös cég meg benyomul a piacra? Nóvé Ágnesnek remélhetőleg kinéz pár év börtön.

Linch bíró tudta mit kell tennie Amerikában...
Ő nem korrupt bíró volt.

Forrás: Magyar Katolikus Lexikon:
....a tömeg kiragadta a bűnözőt a hatóság őrizetéből, s rajta dühét kitöltve, fölakasztotta. - 1848. X. 6: Bécsben a fölkelők gr. Latour hadügyminisztert népítélettel fölakasztották. - Mo-on is történt ~, de az amerikai akasztással ellentétben inkább agyonverés, széttépés fordult elő, pl. 1848. IX. 28: a Pestre érkezett gr. F. Philipp Lamberg osztr. főparancsnokot a nép fölkoncolta (leszúrták); 1956. X. 26: Miskolcon a tömeg közé lövöldöző, elfogott ÁVH-sok közül 5-öt agyonvertek, 3-at fákra, 2-t a szovjet emlékműre fölakasztottak, X. 27: a mosonmagyaróvári sortűzben résztvevő ÁVH-s tisztek egyikét agyonverték, majd fölakasztották, X. 30: a Köztársaság téri MDP-székház ostroma után az elfogott, mentősökre is lövöldöző ÁVH-sok egy részét a tömeg meglincselte (az ostrom közben agyonlőttekkel együtt 23-an haltak meg); X. 31: a Lenin krt.-Aradi u. sarkán fölismertek és meglincseltek egy ÁVH-századost, száját bankjegykötegével tömték tele, stb. 88

Na ehhez aztán mi köze??? Kiborult a ballibsi szar, és próbálod kenegetni.

Te agyhalott!
A rendőrség nyomoz, az ügyészség vádat emel, a bíróság ítél. Vagy épp felment. Az ügyészség a vádat képviseli, és nem a bíróságot ellenőrzi.
Amúgy én meg hiányolom a kúria elnökének, és az igazságügy-miniszternek a nyilatkozatát.

Ez a válasz? A rasszizmust kifelejtetted!

Mintha ott folyamatban lennének a büntetőeljárások. Vagy ez sem tetszik?

Válaszok:
nick89 | 2020. január 15. 12:25

Igen, ez látható. Utána kellene menni az egésznek, mert addig ez egy következmények nélküli ország marad.

A kérdés nem ez. Ha vádat emeltek ellene, akkor nyilván össze is állt a vádirat. De szerinted a bírói összeférhetetlenség megvolt?
Erre válaszolj, agyhalott!

Most akkor az a bajod, hogy a Fidesz nem takargatja a szennyesét?

"Mengyi Roland....Simonka György....:("

Ugye ők azok, akik a több évig tartó tárgyalássorozat végén megdicsőülten távoznak majd a bíróságról?
Feltéve, hogy a keményendolgozó kisember nem lázad föl...

"@Móka Miki
Mintha ott folyamatban lennének a büntetőeljárások. Vagy ez sem tetszik?"

Kekeke!
A nap vicce.
Poltpeti bandája, mint nyomazó! Hát ez k..va jó vicc!

Az elévülési idő minimum 5 év. Az ítélet 2014-es, viszont az utolsó megrendelések 2019-esek, vagyis ez utóbbi alapján még biztosan nem elévülhetett el.

A közjegyzőket is melléjük rakhatjuk. Mindig tisztelet a kivételnek.

Igaza van az eunak. Tényleg baj van Magyarországon a bíróságok működésével, azonnali intézkedésekre van szükség, és a bírókat szigorúan átvilágítani!
"Orbán bíróságai" balliberális befolyásoltság alatt vannak van? Teljesen össze vagyok zavarodva.
Na, a brüsszeliták erre varrjanak gombot!

Jav: vannak (van nélkül)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában