Migránsok, civilek és szélbalosok szálltak meg egy francia katedrálist

2018. március 21. 10:23
A Párizs melletti Saint-Denis székesegyházba, a francia királyok egykori temetkezési helyére vonultak be migránsok és támogatóik, hogy a bevándorlási törvénytervezet ellen tiltakozzanak skandálva. Molinót is kifeszítettek, egy mise pedig elmaradt az akció miatt.

Vasárnap délután három órakor mintegy nyolcvan tüntető – köztük illegális migránsok, különböző civil szervezetek képviselői és szélsőbaloldali aktivisták – hatolt be a Párizs melletti Saint-Denis-székesegyházba, hogy a francia kormány bevándorlási törvénytervezete ellen tiltakozzon, és kifejezze támogatását a migránsok feltétel nélküli befogadása mellett –  adja hírül a Le Parisien.

A Saint-Denis-székesegyház különleges szereppel bír a francia történelemben, ez volt ugyanis a középkortól a francia forradalomig a francia királyok temetkezési helye.

A tüntetők körbevonultak a gótikus katedrálisban, skandáltak és ordítoztak, emellett egy molinót is kifeszítettek, amin a törvénytervezetet elítélő felirat állt. A demonstrálók mintegy egy óráig tartózkodtak a székesegyházban, ezután a rendőrség „nyugodt körülmények között” távozásra kényszerítette a tüntetőket. Egy férfi ugyanakkor ellenszegült a rendőröknek, őt őrizetbe vették, a csoport ezután a rendőrkapitányság elé vonult. A székesegyházat ezután bezárták, az esti mise az események miatt elmaradt.

A tüntetők között jelen volt Éric Coquerel, a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország képviselője is, ami nagy indulatokat váltott ki a jobboldalon. „Azzal, hogy a migránsokat a Saint-Denis-székesegyháznak, királyaink sírhelyének megszentségtelenítésére buzdították, az Engedetlen Franciaország és a szélsőbaloldal bizonyították, hogy bevándorláspárti őrületükben készek lábbal tiporni a civilizációnkat. Felháborító” – írta Marine Le Pen Twitter-bejegyzésében.

Le Pen korábbi jobbkeze, a Nemzeti Frontot nemrégiben elhagyó Florian Philippot szerint „látni, ahogy a franciák királyok sírhelyét militáns civilszervezetek és a magukkal hozott migránsok árasztják el, súlyos szimbólum: szimbóluma a történelmi valóságában megtámadott Franciaországnak, az uralkodó engedékenységnek, a bevándorláspártiak obszcenitásának”. A republikánus Valérie Boyer szintén felháborodásának adott hangot, posztját a párt elnöke, Laurent Wauquiez is retweetelte.

Coquerel nem késlekedett a válasszal, szerinte a békés tüntetéssel arra akartak emlékeztetni, hogy az egyháznak a menekültjog és a legkiszolgáltatottabbak oldalán kell állnia, ennek alátámasztására egy Ferenc pápa-idézetet is közzétett. Coquerel úgy véli: az, hogy Le Pen a francia királyok sírhelyét emlegeti, színtiszta maurrasizmus. A szélsőbaloldali párt egy másik képviselője, Clémentine Autain szerint a tüntetőknek „nem volt mit megszentségteleníteniük”, az uralkodók maradványait ugyanis már 1793-ban tömegsírba dobták, a tét ezzel szemben most az, hogy menedéket találjanak azoknak, akik a háború és a nyomor elől menekülnek.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

St Denis?
Oda már pár éve sem mertünk kimenni. Veszélyesnek írta az útikönyv...

a papa lieblingjei...

"A demonstrálók mintegy egy óráig tartózkodtak a székesegyházban, ezután a rendőrség „nyugodt körülmények között” távozásra kényszerítette a tüntetőket."

Elnézést kívánok, az idézet alatt található videó épp ezt a nyugodt körülményeket örökíti meg?

Szerintem egész egyszerűen nem létezik olyan, hogy valaki illegális bevándorló, és szabadon flangál fel alá, meg tüntetéseken vesz részt. Aki illegálisan jött be, annak zárkában a helye. Főleg annak, akit már ki is utasítottak.

Még a tökfedőiket sem vették le a templomban. Mit tennének, ha európaiak cipővel mennének be egy mecsetbe?

Madridban azt üvöltötték a migránsok a rendőröknek, hogy ez a város már nem a tiétek.

Nekem az az érzésem, hogy ezzel a templomfoglalással most nagyon elvetették a sujkot. Valahogy azt érzem, hogy ezt nagyon benézték.

A templom, még a nem vallásgyakorlók számára is, szakrális hely. Szimbólum. Aki ezt "megszentségteleníti", az nagyjából innentől egyszerűen "az ellenség" és kész. Nincs semmiféle de, meg ha. Erre nincs magyarázat.

Pont ez jutott eszembe nekem is.

Kedves Túlélő!

Mindenben egyetértek Veled. S megdöbbent, hogy a balliberális pártokra szavazó tömegek, s az ezen pártok vezetésében domináns zsidó értelmiség még most sem ismerik fel az európai méretekben zajló folyamatok lényegét, mozgatórugóit, pusztító céljait.

A mérhetetlen hatalomvágy, az abba való visszatérés, avagy annak elsőkénti megszerzése - LMP, Jobbik - iránti féktelen vágy, az Orbán elleni gyűlölet elvakítja az ellenzéki pártok vezetőit, de szavazóikat is. Számukra másodlagos Európa, Magyarország jelene, jövője. A pártvezetők az idegen érdekek kiszolgálására kész történelmi beidegződéseik által vezérelve is öngyilkosságot hajtanak végre, s erre késztetik szavazóikat is.

Az örökbecsű kultikus helyeinkhez hozzá tartozik a Dohány utcai zsinagóga, a többiek országszerte. Az ami most Franciaországban lejátszódik/lejátszódott a székesegyházban, az várhat Európa többi országára, így Magyarországra is, ha a balliberális, bevándorláspárti, gyökértelen, nemzeti-kulturális -és vallási identitás nélküli balliberálisok győznek április 8-án.

A bukás után a lázadó, lázító zsidó értelmiség mindig elmenekült az országból. Magára hagyta martalékként a magyarságot, s a józan zsidó többséget is. Lásd Tanácsköztársaság.
A székesegyházban történtek színhelyévé válhat a Dohány utcai zsinagóga is!

Történelmi felelősség terheli a MAZSIHISZ-t az EMIH-et, a Magyar Katolikus Püspöki Kart, hogy ilyen vészterhes időkben mondhatnám bevándorláspártiként cinkosan, bűnösként hallgat, s nem kéri fel híveit, közösségeit, hogy április 8-án szavazzanak az ország, az egyházaik, hitközségeik megmentésére, azaz a Fideszre.

Való igaz, a zsidóságnak van hazája, ott van Izrael, oda lehet menni,de mi lesz az itt maradókkal, s nem minden zsidó szeretné elhagyni szülőföldjét, itt szeretne továbbra is nemzedéken át élni, boldogulni.

Mikor szólal már meg egy a népe, az egész nemzet felelősségét átérző rabbi? Fináli miért hallgatsz?

S kérek minden jó érzésű, gondolkodó zsidót, magyart, cigányt, s a többi honfitársunkat, hogy családjuk, kultúrájuk, egyházaik, közösségeik életben maradása érdekében szavazzanak a Fideszre. Annak számtalan hibája, bűne ellenére. Ellenkező esetben lehet gondolkodni a csomagoláson.

Minkét oldal egyre agresszívabb. Senki nem látja, hogy mi felé menetelünk? Az egész kibaszott 20 századot átaludta mindenki?

Én nem attól félek, hogy iszlám kalifátus leszünk. Nem, annál egyszerűbb, sé fájdalmasabb lesz: Addig hordják ránk az iszlám hitű parazitákat, amíg egy nagyon erős jobboldali reakció nem érkezik válaszul. Ez a sok hülye, vagy inkább mocsok, aljas féreg szélsőbalos geci épp egy etnikai zavargásnak ágyaz meg azzal, hogy 2015 óta felbujtja, és hordja rá Európára az arabokat meg a négereket. És közben kioktat mindenkit, hogy még mennyire sokkal jobban toleránsnak kellene lennie itt mindenkinek.

Én ettől tartok, hogy etnikai zavargások lesznek, és annak ki tudja, mi lesz a vége.

Alap, h. túltolják, persze, h. nem veszik észre.

Nincs számukra más méltányosság, csak ami őket illeti meg. Valószínűleg gyerekkorukban senki sem hívta föl a figyelmüket arra, h. társadalomban élünk, alkalmazkodni kell.

Alapvető erkölcsi törvényekkel, amik a békés társadalmi együttélés szabályai, sincsenek tisztában.

A magam részéről a "nincs árva más, csak az én gyermekem" alapállásból is elegem van, dehát ez már elég régen így van és úgy tűnik, lesz is.

Lehetséges.
Ám, azt nem szeretném, ha a magyaroktól is bocsánatot kérne április 9. után, hogy annyit késlekedtünk a világ szemetébe keveredésünkkel...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés